Enigma 2 RTi core RC1

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: Enigma 2 RTi core RC1

Příspěvek od schmegea »

No musím říct, že zatím nejhorší co jsem testoval. (1.1.1)
HDMI žádný problém :96: , ale ten jsem dá se říct doposud neměl
Přehrávání médií žádná změna :sad: ISO vypíše No DVD player
přetaktování jsem netestoval, :sad: jelikož se box hřeje už tak dost.
ze standby se neprobouzí, ale restartuje :sad:

Nevím jak u vás, ale u mě při přenosu většího souboru přes FTP cca do 2 minut zamrznutí boxu. :sad: nutný reboot (možná více topím).

Dle mého názoru, bohužel pro můj azbox žádný krok vpřed, ale čemu se divit, když existují 3-4 modely Azboxů a kdo ví kolik různých základních desek a každá se chová jinak a asi všechny modely ripper nemá, protože se mi zdá, že ani opensat neví co všechno už vypustil na svět. :grin:

(Image ripper vypustil spíše pod tlakem všech, že už dlouho čekají ---- a tak se není čemu divit, že jsou tam chyby.)

jdu zpět na 1.0.3

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
whiteman
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiteman »

Malá pomoc pro ty, kteří nemají obraz na HDMI, překládat se mi to nechce, ale snad je to srozumitelné...
Wait until LED counts to 100. Press on remote: Menu - Down - Down - Down - Down - Ok - Down - Ok - Ok - Right - Green
When it shows a picture on your HDMI screen - press Ok

JOJOJO
Nováček
Nováček

Příspěvek od JOJOJO »

Najviac som zvedavý, kto príde s finálnou verziou skôr... či RTi team s E2 alebo opensat so svojim oficiálnym FW :28: Zatiaľ opensat na FB odpovedá, že na oficiálnom FW sa pracuje popri pomáhaniu vývoja E2 a bude to vtedy uverejnené keď to bude hotové na 100% :99: ... inak súhlasím s monkus-om.. nemali by tak často vydávať nové E2 lebo za chvíľu bude RC99 :57: a RC ja ako programátor by som si nikdy nedovolil nazvať takúto verziu... možno prvá beta.. a ani to asi nie nakoľko nefungujú základné veci ako nahrávanie, čítačka,...

theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

Kód: Vybrat vše

just some information for all of You 

- New Overclock driver/module ( You can safely set freq. of CPU if You need more speed, and this will not affect stability of Your receiver ).

- Recording / Subtitles - In Final phase, You can expect in next release 

- A/V Settings fixed ( Changing resolutions and outputs for HDMI, Component, Scart etc. )

- Several other fix-es on Enigma 2.
overclock driver je. len nikde nieje popisane ako funguje.
recording ani subtitles niesu
a/v settings su fixnute ale vela ludom to nejde ajtak
several other fixes znamena vlastne New Mediaplayer files, so DVD .iso and .ts files are supported now. (uplne najposlednejsia vec ktoru treba riesit)
Overall stability and speed of Enigma 2 is better and improved. - bla bla. aj microsoft windows 98 bol better ako 95

takze kam sa to pohlo z bety na RC1 ? ak je toto naozaj release candidate tak to sme moc dobre nedopadli :)
kopec tych chytrakov vychadza z toho chaosu a tajnosti co od zaciatku the_ripper okolo seba produkuje. tomu ze to robi vo volnom case sice verim ale neverim tomu ze zadarmo kedze ma podporu vyrobcu.

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
whiteman
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiteman »

Tak pár poznatků, mám model Premium HD.
Instalace image, settingu, mgcamdu bez problémů.

Satelitní část:
- až na nahrávání použitelná, přepínání rychlé, HD i SD kanály vypadají dobře, testováno na 23E (SD i HD) a na 0.8W (SD)
- EPG se nenačítá, ukazuje jen aktuální a příští pořad, navíc jen na některých kanálech.

Media player:
- divx, mkv jedou, i 1080p, nenašel jsem ale způsob, jak zobrazit titulky
- *.iso mi přehrávač vůbec nenabídne, i když fyzicky na disku jsou
- *.ts nabídne, ale nepřehraje

Co je pro mě HLAVNÍ problém, kvůli kterému se vracím k origo FW:
- nevzbudí se ze Standby - buď následuje zelená smrt nebo Reboot :(

Celkově doufám, že je to na dobré cestě, jen se The_Ripper a jeho tým nechává zbytečně provokovat uživateli z různých fór, a jejich nedočkavými příspěvky typu "Doufáme, že bude RC1 do vánoc..." Raději by měl v tichosti pracovat a ven vypustit až verzi, která bude stabilní na všech typech HW, a bude mít dotažené základní funkce, minimálně nahrávání, obsluhu čtečky karet a probouzení ze Stanby.

doga67
Nováček
Nováček

Příspěvek od doga67 »

TESTy
Sat cast zlepsena stabilita CT HD na A3 uz sebou tolik necuka
- prepinani programu je rychle

- stale nelze nastavit parametry obrazu vse full screen
- stale obcasne vypadky zvuku
- zuk pres spidif stale pouze PCM ;-(

Medial plyer u MKV zlepseni nyni dosazena uroven pro co byla asi oficalni 3001 ;-) neketre 1080 se ropadavaji do osticek
- veskery zvuk opet PCM i pro DTS stopu.
- Titulky se zobrazuji pouze interni ktere jsou primo v mkv souboru externei srt nezobrazi.
- nelze nastavit barva, velikost a ani umisteni titulku
- avi difx a xvid prehrava OK titulky v srt a ni subnefunguji
- DVD - prehrava pouze vob soubory iso image ne

Elite, Ariva 100e, GI870T/S, DSX-6010, Astra 23.5E,Astra 19.2E, Thor 0.8W
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

V najblizsom case sa nechystam nahravat, tak som nahodil E2 RC1 a naladoval do nej co sa dalo: skin HD Glass 14, plugin csfd, plugin glasssysutil, plugin suomipoeka, cool TV Guide, DVD player a som vcelku spokojny. Pohyb v menu rychly, mkv cez prehravac medii v menu suomipoeka prehrava dobre aj ked bez DTS, DVD v DVD prehravaci tak isto prehra.
EPG treba nastavit v cross epg downloaderi a potom je ok.
Rozlisenie sa mi podarilo v nastaveni nastavit na 1080i a obraz je paradny aj na SD aj HD programoch.
Citim sa ako v dreamboxe, alebo vo vu+duo, hlavne vdaka schmegea, ktory upravil skin HD Glass 14 pre azbox. S piconami to proste nema chybu. To ze je tam obrazok dreamboxu mi az tak nevadi. :D
Uz aby to aj nahravalo a bude to ako tak OK. Vyskusam zatial k azboxu aspon pripojit DVD RECorder pre pripadne nahravanie.
Edit: upgrading HD Glass 14 na ver. 4.0.22 - obrazok AZBox HD, vdaka schmegea

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

az na tie mkv toto vsetko dokaze kazdy box za 100e :)

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
andrejtom
Nováček
Nováček

Příspěvek od andrejtom »

:107: ten obraz je inde ako na 100e-ckovom!

VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

naco ti je obraz bez zvuku...

andrejtom
Nováček
Nováček

Příspěvek od andrejtom »

ved ak ti to nefunguje ako ma tak to od teba za 100Eur kupim. :))

VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Jasne. Dávam tú istú ponuku a za to kilo si môže prípadne nespokojný užívateľ AZ HD kúpiť skvelú Arivu :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

theruck píše:naco ti je obraz bez zvuku...
Zvuk je prave OK, akurat pri prepinani na HD programy niekedy najskor nabehne zvuk a neskor do 30s obraz. Na niektorych HD (CT HD, Nova HD) to sem tam zadrhava. Co ale musim naozaj vyzdvihnut je obraz na SD programoch, ktory je skvely a taky som fakt nevidel na ziadnom prijimaci, snad len na DM800HD s Nabilo image-om niekedy pred 3/4 rokom.
Ja ti ponukam, ked uz mas v tom dva tunery a modul na riadenie fanu, max 110€. Viac ten srot nie je hoden.. :grin: ... a pridem si osobne pon.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Davam 12o€......

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

srandicky srandicky neviem na com ficite chlapci, ale tesit sa z takejto zlataniny, ktora nesiaha sucasnemu azbox firmwaru, ktory je fakt naprt, ani po clenky, to chce asi nie cistu hlavu.
opensat nevydal za 3 roky RC a tito amateri uz za 2 mesiace.zratajte si co z toho co funguje na opensat firmware funguje v tomto? a co z toho este nefunguje? preco este nefunguju 2 tunery ked je uz driver hotovy? preco nejdu volit zvukove stopy, titulky, nefunguje EPG? ten driver je daleko od hotoveho a takychto release canidatov bude este vela. mozno viac ako opensat firmwarov :) je to lepenica z WDTV Live a Dreamboxu.

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“