Čtečka karet nebo CI slot s CAM modulem

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtečka karet nebo CI slot s CAM modulem

Příspěvek od dempsey »

nw.hori

Nemá cenu riešiť tieto veci s niekým, kto neni schopný a ochotný hľadať.
Tiež to neni prvý raz čo niekto napíše že mu to proste nejde a prijímač vyhodí do koša.
Nech sa páči - nás do toho nič. Kúp si Ty radšej " poriadny prijímač " a bude od Teba pokoj. Všetci tou zmenou môžeme len získať. :D

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
nw.hori
Nováček
Nováček

Příspěvek od nw.hori »

dempsey píše:nw.hori

Nemá cenu riešiť tieto veci s niekým, kto neni schopný a ochotný hľadať.
Tiež to neni prvý raz čo niekto napíše že mu to proste nejde a prijímač vyhodí do koša.
Nech sa páči - nás do toho nič. Kúp si Ty radšej " poriadny prijímač " a bude od Teba pokoj. Všetci tou zmenou môžeme len získať. :D
co mi pomůže odpověď hledej, hledáním jsem strávil 6 hodin, multicasy jsem zkoušel v několika verzích jak tu bylo doporučováno, no nezabralo to, nejsem do azboxu až takovej fanda abych u něj musel sedět hodiny než ho zprovozním aby aspoň nějak fungoval. Miluju odborníky co umí poradit akorát najdi si to..... a nedokáže pochopit že holt někdo není tak dokonlej a těm odborným názvům co tady hojně kolují ve forech nerozumí..... a že potřebuje navést návodem pro blbce....

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Tak potom je tu aj druhá možnosť - dať si to urobiť - najlepšie u predajcu. Ten by hádam mal vedieť čo treba. Ty by si nemusel snoriť po fórach a on by mal istotu že Ti to pôjde a nebudeš ho otravovať

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
gyrrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od gyrrus »

Tak já už taky nevím kudy kam. Mám problém, že se mi neustále seká obraz. Hlavně Prima. Výbava AZBox HD Premium, fw 5020, MultiCAS 1.62E-C05. Je jedno jestli karta Skylink či CSLink. Newcs ani mgcamd mi nefungují. Celý víkend procházím různá fóra a bez výsledku. Musel bych opravdu kupovat modul, nebo mám čekat na Enigmu?? Nebo mám zkusit starší MultiCAS??? I když já ho tam stejně neumím nainstalovat. Na USB to asi dávám ve špatném formátu. AZBox to nikdy na USB nevidí. Nainstaluji jen to, co mi nabízí AZBox z internetu. Umí někdo poradit co s tím zatraceným sekáním?? Jinak jsem s AZBoxem, jako multimediální hračičkou moc spokojený.

hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

Vždyť je to tady napsáno mockrát. Je třeba nainstalovat newcs a mgcamd a nastavit priority a ignore list. Určitě je zde na fóru záloha od Dempseyho pro různé verze karet. Tu pohledej, stáhni a pak nech aktivní jen newcs a mgcamd. Já si to sice nastavoval sám, ale ta záloha je funkční, mnoha uživatelům pomohla. Multicast jel dobře na emu a sharing, naše karty ale nezvládá. Taky jsem studoval dva dny, než jsem pochopil všechna nastavení mgcamdu, funkci prio a ignore listu, nastavení share v mgcamdu atd. Pak ale máš výhodu, že při změně si vše dokážeš nastavit sám.

AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
gyrrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od gyrrus »

To jsem vše udělal. Nastavil jsem priority takto.
1. newcs
2. mgcamd
3. #multicas
Ten newcs a mgcamd jsem stáhnul pomocí azboxu z oficiálních stránek AZBoxu. Nefunguje mi to - zakódováno.Myslíš, že musím použít ty Dempseyho zálohy?? Taky se hodně píše, že pokud mám kartu ICE, tak mám smůlu a musím jet na Multicas. Mám bílou kartu s modrým nápisem Skylink. Nevím jestli je to ICE. Mám ještě možnost použít kartu digitallink (takovou strakatou) a ta, jak jsem se dočetl, tak není ICE. Nemůže to být také tím, že když nastavím shora uvedené priority, tak musím počkat např. se zapnutou ČT24 než karta něco načte?

gyrrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od gyrrus »

Taky je možné, že ten newcs co stahuji ze stránek AZBoxu není FULL. Nevíte někdo jestli je to full verze??

hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

Je jasné, že jsi dosud málo studoval. Priority a ignore list nemají nic společného s tím, co zde píšeš. Jedná se o dva soubory v adresáři mgcamdu (priority.list, ignore.list). Je třeba se připojit FTP z PC na AZBox, tyto soubory editovat v PC - pozor - né každý editor je vhodný - používám PsPad, a následně nahrát zpět. V priority musíš zadat CAID providera, jehož kartu používáš - např. pro cslink je to 0D0F. Full verzi newcs jsem stáhl ze serveru islaremota - nebo tak nějak - musel jsem editovat místa, odkud AZbox tyto softy stahuje. Zase musíš pohledat. Nejjednodušší je asi stáhnout si zálohu od Dempseyho.

AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Buď použit záloho od Dempseyho, ...nebo si stáhni pluginy ze serveru "islaremota" a to ty, které mají koncovku FULL.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
gyrrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od gyrrus »

Poníženě se ptám znovu. V openxcad zvolím download executable, tam je mi nabídnuto azboxworld.com. Z tohoto serveru stáhnu newcs a mgcamd. Po stažení zvolím v activate and priority výše popsané pořadí, tzn. newcs potom mgcamd a multicas deaktivuji (mám před ním křížek). Toto co jsem popsal je tedy úplně na nic?? Jestli je to tak, jak popisuješ, že se dá něco změnit pouze pomocí počítače, tak jsem namydlenej. Vůbec to neumím. A jestli tolik očekávaná enigma2 nepůjde nainstalovat přes USB, tak je to pro mě definitivní konec AZBoxu. Úplně očekávám odpovědi typu, proč jsem si ho kupoval, když jsem úplně blbej. Proč??? Protože splňoval vše co jsem chtěl. Snad jako jediný HD sat. má i RF modul, který využívám ke sledování TV před barákem pod pergolou, pomocí koaxiálního kabelu. Mám v něm zabudován 500GB HDD Pipeline. Na něm spoustu filmů, fotek, písniček. Vše mi parádně klape i programy HD mi fungují bez sekání. Youtube šlape obdivuhodně rychle. Od připojení a prohlížení stránek jsem též nic extra neočekával a nepotřebuji to. Bohužel to sekání u Primy je neakceptovatelné. Manželka se kouká vlastně z 90% na Primu, takže si před ní vysypu popel na hlavu a řeknu jí, že jsem nemehlo, který neumí nastavit ani satelit. Ale upřímně, kdo to umí, aniž by se tomu musel věnovat spousty hodin. Já ten čas nemám a koníčky mám jiné. Pochybuji též, že mi pomůže prodejce, nebo že snad zboží vezme zpět. Prostě ať se na mě nikdo nezlobí, ale AZBox pro mě byla docela nepříjemná sranda. Jsem normální uživatel, spoustu věcí co se týče nastavení antény, editace, doplnění nového TP atd. umím a pomohl jsem hodně lidem ve svém okolí. Již jsem oprášil starý Mascom za 2500,- a vracím se o 5let zpět. Díky za rady. Jsem fakt nasr......

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Přece to nevzdáš když jsi metr od cíle. Napiš odkud jsi a určitě se ti ozve někdo z okolí který k tobě přijde a nebo mu to zaneseš. Než dopijete kávu, tak to bude vyřešeno.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Točíš sa v kruhu a vôbec nie cudzím zavinením.
Čo Ti bráni v tom aby si tam dal tú posranú zálohu pluginov ? USB za pár korún ? To hádam nie

Dá sa to aj inak - vždy sa to dá aj inak. Tých adries na pluginy a addony je aktívnych viac.

Rozklikni OpenXCAS
zvoľ Download executable a uprav jednu z adries na
http://techsat.info/AZCamd
a skús addony odtiaľ
teda ak máš taký vážny problém s USB...

Obrázek
gyrrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od gyrrus »

Jsem z Ústí n.L. Vispere toto mě taky napadlo, ale na fórech mi připadá, že je spousta frajírků, kteří snad mají i radost, když vidí, jak někomu nejde něco rozhýbat. Omlouvám se všem slušným, kteří to myslí upřímně. Taktéž nechci, aby to vypadalo, že AZBox haním. Naopak, čím víc uživatelů, tím lepší a bude snad pokračovat nějaký vývoj. Klidně ho odvezu a zaplatím 300KČ/Hod. Pokud to tedy nebude práce na 3 hodiny. Dělám stavbyvedoucího a mám stavby v Berouně, Praze a Č.Budějovicích, takže to pro mě není problém odvézt na tyto štace. Díky.

hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

Myslím si, že pro Tebe bude nejlepší řešení zakoupit modul. Linuxový satelit je přece jen něco jiného než běžná spotřební elektronika a není to jenom plug and play. Já se taky živím něčím úplně jiným, ale sat mám jako hobby, takže si na něj čas najdu. Neber to jako výtku, pokud nemáš sat. jako koníčka a máš slušnou práci, je vždy lepší nechat si tyto věci nastavit za úplatu od odborníků nebo koupit modul a je po problému. Jinak se s tím trápíš, zbytečně zabíjíš čas a místo toho by jsi mohl ve své profesi vydělat mnohem víc peněz, než ušetříš na modulu. Já si taky auto sám neopravuju, soused to má jako koníčka (výdělečného) a oba jsme spokojeni. :96:

gyrrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od gyrrus »

Dempsey, ty kluku ušatá. Jsi zlatíčko. Už se mi to povedlo. Nešlo o to, že jsem neměl USB a na něm mraky stažených verzí newcsu, mgcamdu, tvých záloh atd. Já tam kokot chtěl cpát ty tvoje zálohy přes openxcas a v něm přes downloadexecatuble, kde jsem zvolil USB. Takto mi to nešlo. Někde v tvém jiném příspěvku z minulosti jsem se domáknul, že se to dělá v položce - nastavení - vpravo až dole jsem v backup/restore zvolil Plugins zmáčkl modré restore a tvé zálohy se tam konečně natáhly. Pak už jsem jenom seřadil priority - 1.news, potom mgcamd a multicas jsem vypnul. Fungují karty CSLink i SKYlink. Prima se za 25 minut ještě nesekla. A já už to chtěl vzdát. Takže vzkaz všem začátečníkům. AZBox je výborná věcička za ty prachy, ale chce to trpělivost a vychytat mouchy. A vzkaz všem profikům. Někdy je to s námi těžký a potřebujeme vést za ručičku steb by step. Mějte s námi trpělivost. Ještě jednou moc děkuji Dempsey a Vispere. Jsem strašně rád za pomoc. Kdyby jste byli z Ústí n.L., tak bych s Vámi hned zašel na pivo. Jsem dlužník. Čau a těším se na Vaše příspěvky k E2.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“