zapnuti hw akcelerace -> zniceni azboxu?
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- shibal
- Mazák
Re: zapnuti hw akcerelace -> zniceni azboxu?
a pokud to nepomůže namontuj na to pořádný chladič......
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
- Nováček
Tak jsem znova naformatoval flashku a nahral na ni posledni stabilni firmware. Celou noc byl vypojenej ze zasasuvky. Asi 3x jsem se marne pokousel ten firmware nahrat. V kazdym pripade vsem moc dekuju za pomoc, ale vypada to, ze definitivne odesel.
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
vyskusaj to reklamovat, aj ked ten fw s hw akceleraciou nie je ofico, ale to tam kde to budes reklamovat asi nezistia, aky si tam mal fw. Kazdopadne v inom vlakne som pisal, ze neodporucam zapinat hw akceleraciu.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- paleaaro
- Mírně pokročilý
Daj dole cely vrchy kryt boxu.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
- Nováček
Zatim se v tom hrabat nebudu. Verim, ze to vyreklamuju :)
-
- Nováček
Stejně si myslím, že ta závada nemohla vzniknout zapnutím hw akcelerace. Jak psal kolega zales, stalo se mu to hned po nahrátí nového FW a následném zapnutí hw akcelerace. A po rebootu mu to už nenaběhlo. Vždyť to ani nestačilo tu akceler. ani pořádně nastartovat. Jinak, nekecám, ale jelikož jsem občas tak trochen svéhlavička, tak já jsem tu hw akcel. měl zapnutou hned od prvního dne nového FW až do včerejška a až po přečtení, že by to mohlo zničit box, jsem to přepnul z5. A to mám Elite, který nemá ventilátor...vikino píše:... Kazdopadne v inom vlakne som pisal, ze neodporucam zapinat hw akceleraciu.

AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb
-
- Nováček
Jsem se spatne vyjadril. Ten firmware jsem mel nahozenej uz nejakou dobu (asi 2-3 dny), ale az kdyz jsem zapnul tu akcerelaci, tak uz nenabehnul. I kdyz je pravda, ze kdyby to byla vina jen softwaru, tak by se tady asi ozvalo vic lidi, nez jen ja. :)
- BextrH
- Mazák
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co takhle vyndat baterku a tím vyresetovat. Souhlasil by stím někdo, nebo je to riskantní?
Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
-
- Nováček
zales nie si sam. rovnaké to bolo aj u mňa. po zapnutí akcelerácie už box nenabehol. teraz čakám na reklamáciu
- shibal
- Mazák
Takže už dva..... to začíná být znepokojivé znamená to jedíné - lidi NEZAPÍNEJTE to. Vývojáři to mohli ověřit třeba i na sto strojích, to ale neznamená, že na stoprvním se to nepos....
Co se týká PC, tak v při přetaktování je vždy možnost do jumperem vrátit na výchozí hodnoty, tady ta možnost není. Myslím, že není třeba zbytečně riskovat a způsobovat si problémy. Když se vyrobí 10tisíc procesorů, tak se najdou mezi nimi takoví, co zvládají třeba i 150% plánované "provozní" frekvence , ale najdou se tam také takové, co nezvádnou 110% provozní frekvence.
Zbytečně neriskujte, netí to PC, nemá reset jumper.
Toť můj názor.
Co se týká PC, tak v při přetaktování je vždy možnost do jumperem vrátit na výchozí hodnoty, tady ta možnost není. Myslím, že není třeba zbytečně riskovat a způsobovat si problémy. Když se vyrobí 10tisíc procesorů, tak se najdou mezi nimi takoví, co zvládají třeba i 150% plánované "provozní" frekvence , ale najdou se tam také takové, co nezvádnou 110% provozní frekvence.
Zbytečně neriskujte, netí to PC, nemá reset jumper.
Toť můj názor.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
-
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze pokud to naformatoval pomoci skriptu format_hda.sh, tak ten DOM bude prazdny. Ten script vyuziva docela spolehlive sfdisk.vikino píše:vyskusaj to reklamovat, aj ked ten fw s hw akceleraciou nie je ofico, ale to tam kde to budes reklamovat asi nezistia, aky si tam mal fw. Kazdopadne v inom vlakne som pisal, ze neodporucam zapinat hw akceleraciu.
Jeste by tam mohl misto DOM-u zkusit cvicne pripojit HDD viz viewtopic.php?f=163&t=5097.
- BextrH
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to zapnul dal ruku na chladič CPU a jestli to zamrzne dřív než se chladič rozehřeje na neudržitelnou teplotu, hledal bych chybu někde jinde. Jestli bude hned žhavej, je to jasný. Zkusil bych to řešit vyndáním baterky, bez baterky vodivě spojit na pár vteřin a dát zpět. Kdo vý kdy ta akcelerace funguje, protože, když tato funkce přibyla, zapnul jsem to a nechal to tak na několik dní a pak vypnul po pár dnech když jsem někde četl že to je nebezpečné. Na MKV nekoukám, tak možná proto. Asi vemu měřák na teplotu a zkusim porovnat od samého startu na CPU jaká bude teplota a co s tíém udělá ta akcelerace.
Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
- BextrH
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Asi by pro budoucnost stálo za to na chladič dát čipsetovej větráček z PC. Nebo kloudnej čipsetovej chladič.
- BextrH
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Něco takového.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Já bych si jen dovolil připomenout toto:
!! ATTENTION !!
These snapshots are generated automatically and are untested. Means the compiler found the source good enough to compile.
Dont forget that these snapshots are provided as a courtesy only and might NOT WORK.
Podle ankety jen 4% z nás používají oficiální fw.
!! ATTENTION !!
These snapshots are generated automatically and are untested. Means the compiler found the source good enough to compile.
Dont forget that these snapshots are provided as a courtesy only and might NOT WORK.
Podle ankety jen 4% z nás používají oficiální fw.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100