Spojení videí jednoduchým příkazem ve Windows

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
Ada
Nováček
Nováček

Spojení videí jednoduchým příkazem ve Windows

Příspěvek od Ada »

Kdysi se tu probíralo, jak spojovat rozdělená .ts videa. Ve Windows lze použít příkaz copy a joined. Celý příkaz by vypadal takto:
copy /b *.ts joined_files.ts
Původní rozdělená tska tam zůstanou, tak je pak musítě ručně smazat. Možná by to šlo vylepšit tak, aby se původní tska smazaly automaticky. Ale to už nechám na vás :D
Já tento příkaz používám i pro spojení vob souborů z DVD. Jak známo, na DVD je video rozděleno do zhruba gigových souborů. Překopíruju si tedy voby z DVD na HDD a obdobným příkazem spojim:
copy /b *.vob joined_files.vob
Pro lepší pohodlí je dobrý udělat si "baťák". Tedy vytvoříme nový textový dokument, nazveme jej třeba joined, nakopírujeme tam dané příkazy a uložíme. Jelikož se jedná o dávkový soubor, musí mít příponu .bat. Blbý je, že průzkumník Windows standartně přípony nezobrazuje. Ale dá se to udělat např. tak, že kliknete pravou myší na náš texťák, vyberete vlastnosti a nahoře v řádku je jméno souboru i s příponou kterou lehko změníte na bat. Potvrdíte hlášku a je to.

Použití baťáku. Soubory které chci spojit mám v jednom adresáři, do něj pak ještě nakopíruju onen vytvořený baťák a dvojklikem jej spustím. Pak už nezbývá než čekat. Obyčejně je slyšet, jak "chroustá" disk.

Upozornění!
Nevim jak a jestli vůbec toto funguje v Sedmičkách, případně Vistách. Slyšel jsem, že tam se příkazy komandlajny změnili, zjednodušili. Místo toho tam maj ten jejich Powershell. V XP je funkčnost zaručena.
Obdobný příkaz je i pro Linux.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“