Potrebujem pomoc dreamsky nxp 256hd
Moderátor: 005jon
-
- Nováček
Re: Potrebujem pomoc dreamsky nxp 256hd
S tym G-Sha*e to nie je az tak celkom pravda,ze ked si pripojeny, tak ti to musi ist - mne to ide ako kedy - vecer malokedy funguje HBO2, ale cez den v poho..Takze asi zalezi,kolko ludi to vyuziva. Mne sa ale deje nieco ine - som na Astre 2 (anglicke kanaly od BSkyB) a tie mi idu v pohode, ale kazdych 5-10 sekund, ked sa menia kluce,tak to na 1s zastavi a potom pokracuje dalej..Robi mi to len na tomto satelite, nemecke alebo Polska Cyf*ra idu v poho..Nevie mi niekto poradit co s tym? Robi to hlavne na HD kanaloch.
Dreamsky NXP256 HD (firmware NXP256_satdigitalne_beta0.18_no_WEB)
-
005jon
- Moderátor
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
Zapni si funkciu X-Timeshift (F1 234) je určená pre systém N-D-S S-K-Y channels (BSkyB)
Treba mat zapojene Flash USB alebo HDD.
-
- Nováček
Dik, vecer skusim. Tym "treba mat zapojene USB alebo HDD" myslis mat ho vlozene to pristroja - netreba uz nic ine zapinat? Kolko volneho miesta na nom musim mat?
- romik5
- Nováček
koukni na začátek tohoto vlákna a čti nechvátala to tam má i s obrázkama chyba bude u tebe ( i já sem s tim ze začátku bojoval ale jednou nastavíš a pak to budeš dělat automatickycotynato píše:Mám problém s Gshare. Servery hlásí, že jsou připojeny. Přesto ale stejně žádný z kanálů nefrčí. Je potřeba zapnout ještě něco dalšího?
Díky za radu předem.

ARIVA 200----
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
- romik5
- Nováček
cotynato
další s možností zkontroluj toto
F1 + 123 - přepínač - path ON/OFF
-nebo f1+345
koukni tady
viewtopic.php?f=280&t=8076
další s možností zkontroluj toto
F1 + 123 - přepínač - path ON/OFF
-nebo f1+345
koukni tady
viewtopic.php?f=280&t=8076
ARIVA 200----
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
-
- Nováček
F1 + 123 - přepínač - path ON/OFF - ako zistim ci je on alebo of ?Stlacam klavesy ale nic nevidim.
Má byť on?
Má byť on?
Showbox S-300 Platinum,Dreamsky 256 NXP HD,Vitamin 5000 HD,Skylink 3x
-
tras
- Nováček
- Dal poděkování: 1 poděkování
Bez zapnutej funkcie seká ,so zapnutou mám iba hlas a čiernu obrazovku alebo posledný pohľad, FW1,42.Niekomu to hunguje správne?005jon píše:Zapni si funkciu X-Timeshift (F1 234) je určená pre systém N-D-S S-K-Y channels (BSkyB)
Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
-
- Nováček
Tak to si na tom lepsie ako ja - mne to pise, ze loading, dojde na 0, text zmizne, USB blika a 5 minut sa nic nedeje... Mam FW 1.38
- romik5
- Nováček
Chci se zeptat na jednu věc pokavaď je reciver ve stanby tak několikrát za noc problikne krátce modrá led (cca 5sec)podsvícení vypínače nevíte proč se to děje už několikrát sem si toho všiml .
ARIVA 200----
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
-
- Nováček
Já myslel,že se mi to v noci zdálo ale jak vidím nezdálo.romik5 píše:Chci se zeptat na jednu věc pokavaď je reciver ve stanby tak několikrát za noc problikne krátce modrá led (cca 5sec)podsvícení vypínače nevíte proč se to děje už několikrát sem si toho všiml .
- romik5
- Nováček
Včera sem dělal jeden pokus v domnění že jedu na kartu tak sem odpojil komplet síť kabel a modem a výsledek ani jeden kanál ze skylinku nenaběhl tak jsem trochu laboroval ze fw.a zjistil jsem že jedině fw. 1.38 bez patch dokáže rozhýbat kartu ice. pak jsem přehrál 1.31 a šlape jak má to znamená že tento fw 1.38 má oscam jiný než 1.11 takže všem se omlouvám co sem radil přehrát 1.11 a pak nahrát požadovaný fw. (to samé pozoruji zlepšení i na kanálech z thoru které mluví česky jedou bez sekání ...ale jenom některé ...."
ARIVA 200----
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
ARIVA 100---
technisat mf 4 cc
AB CryptoBox 450 HD
Dreambox 800
-
- Nováček
A jak nahlížíte na počítačovou bezpečnost, když uvážíme, že stroj (s neznámým softwarem) je napojen do internetu na "nějaké servery" a zároveň je napojen do místní PC sítě s nasdílenými složkami a sem tam problikne...?yosan píše:Já myslel,že se mi to v noci zdálo ale jak vidím nezdálo.romik5 píše:Chci se zeptat na jednu věc pokavaď je reciver ve stanby tak několikrát za noc problikne krátce modrá led (cca 5sec)podsvícení vypínače nevíte proč se to děje už několikrát sem si toho všiml .
Dreamsky NXP256 HD
-
Radek
- V.I.P.
Reaguji na to co píše Romik5 a jeho postřehy.Pořád jsem se divil, proč se mi legální programy chytané na kartu CSLink koušou, kostečkují, občas na chvilku zatuhnou atd.Dříve mi to přece nedělalo, tak co se s tím sakra děje ???
Vyndám za chodu kartu a výsledek naprosto stejný.Prostě s kartou i bez, je to naprosto stejné. Problém je v tom, že na kartu prostě neprochází zápisy. Těžko říct, od které se to nese verze, nahrávám vždy tu poslední a že jich v poslední době ale bylo.
Takže jsem si vzal další stejnou kartu (CSLink), ale tentokrát z mého Showboxu a najednou se objeví Smart card init OK. A programy jedou jak víno, tedy aspoň ty co chytám na kartu.
Konečně mi došlo, že kdoví od které verze FW nejdou zápisy na kartu, ikdyž to mám v nastavení povoleno, aby zápisy procházely. Vzhledem k tomu, že jsem o tomto problému v žádné diskuzi nečetl, že by nový FW neuměl zapisovat na kartu, proto mě to nenapadlo, až Romik mě naťuknul.
Komu se to kouše a cuká, a má tu možnost, ať si dá kartu na chvilku do jiného (normálního) přijímače, kde mu proběhnou zápisy a pak když ji dá zpět se už programy na kartě sekat nebudou.
Prvně jsem si myslel, nebo se to tak jevilo, že G-Share má přednost při dekódování před kartou a přišlo mi to docela nelogický, ovšem faktem je to, že jsem si neověřil, že je karta aktivní. Takže jako další minus u nových verzí FW, nyní mám 1.44, lze bez pochyby napsat, že neumí zápisy na kartu.
Předpokládám, že te neumí i další předchozí verze FW.
Z mého pohledu tedy, místo aby byl receiver s novým FW čím dál lepší, musím konstatovat, že je to čím dál horší.
Nicméně jsem pořád optimista a když to kluci nezvládali přes léto, snad ty problémy vychytají přes zimu.

Vyndám za chodu kartu a výsledek naprosto stejný.Prostě s kartou i bez, je to naprosto stejné. Problém je v tom, že na kartu prostě neprochází zápisy. Těžko říct, od které se to nese verze, nahrávám vždy tu poslední a že jich v poslední době ale bylo.

Takže jsem si vzal další stejnou kartu (CSLink), ale tentokrát z mého Showboxu a najednou se objeví Smart card init OK. A programy jedou jak víno, tedy aspoň ty co chytám na kartu.
Konečně mi došlo, že kdoví od které verze FW nejdou zápisy na kartu, ikdyž to mám v nastavení povoleno, aby zápisy procházely. Vzhledem k tomu, že jsem o tomto problému v žádné diskuzi nečetl, že by nový FW neuměl zapisovat na kartu, proto mě to nenapadlo, až Romik mě naťuknul.
Komu se to kouše a cuká, a má tu možnost, ať si dá kartu na chvilku do jiného (normálního) přijímače, kde mu proběhnou zápisy a pak když ji dá zpět se už programy na kartě sekat nebudou.
Prvně jsem si myslel, nebo se to tak jevilo, že G-Share má přednost při dekódování před kartou a přišlo mi to docela nelogický, ovšem faktem je to, že jsem si neověřil, že je karta aktivní. Takže jako další minus u nových verzí FW, nyní mám 1.44, lze bez pochyby napsat, že neumí zápisy na kartu.
Předpokládám, že te neumí i další předchozí verze FW.

Z mého pohledu tedy, místo aby byl receiver s novým FW čím dál lepší, musím konstatovat, že je to čím dál horší.

Nicméně jsem pořád optimista a když to kluci nezvládali přes léto, snad ty problémy vychytají přes zimu.

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
- jerry00
- Mírně pokročilý
Ve vlákně Zápisy(viewtopic.php?f=280&t=8328) jsem to taky uváděl, že asi neprochází zápisy. Ale za to sekání asi opravdu může G-šare, protože, já mám ICE prodlužovanou už potřetí v CI slotu(protože ve 256 neprojdou zápisy přes UNI) a jakmile zapnu Patch, tak se začnou dít věci! Nejdou programy ze základu(alespoň polovina) ,nebo se sekají, popř. NO video, Kódovaný kanál., zamrzání při přepínání... Když dám kartu do CI tak to funguje normálně.Ale Pokud je karta v UNI , jsou zaplé servery gshare, ale nejde přes ně žádný program rozkódovat, pak programy ze základu tyto potíže nemají???( Bavím se o Skylinku a Astře 23,5). A popsané potíže se mi projevují, ikdyž zápisy na kartě už jsou.
Hláška Smart card init .. by se měla objevovat pokaždé, když se do stroje strčí karta(jedno jestli do CI nebo UNI), a i v případě, že se v nastavení vypíná/zapíná UNI(při Patchi v menu CI&CA Menu-CardReader Internal.A logicky by to mělo být i po tvrdém vypnutí stb.
Hláška Smart card init .. by se měla objevovat pokaždé, když se do stroje strčí karta(jedno jestli do CI nebo UNI), a i v případě, že se v nastavení vypíná/zapíná UNI(při Patchi v menu CI&CA Menu-CardReader Internal.A logicky by to mělo být i po tvrdém vypnutí stb.
Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
-
Radek
- V.I.P.
Je to asi jak píšeš.Já mám kartu v UNI čtečce.To Smart card init OK, se mi začal objevovat až teď, co jsem tam dal kartu s platnými zápisy.Před tím se mi tam ten nápis už chvíli nezobrazoval.Došlo mi to až v sobotu, kdy jsem kartu zkusil vyměnit.
Já si myslím, že by tam měl vyskakovat vždy při zapnutí STB, ale nebylo tomu tak.
Nebo jen při vložení karty ??? Já myslím, že si kartu testuje při každém spuštění, STB vypínám totiž na noc natvrdo.
Prostě se mi ten nápis v poslední době nezobrazoval.
Čtečku mám v menu samozřejmě zapnutou.
Myslím, že tady na tom místě je v dalších verzích FW hodně co dávat do pořádku.
Já si myslím, že by tam měl vyskakovat vždy při zapnutí STB, ale nebylo tomu tak.
Nebo jen při vložení karty ??? Já myslím, že si kartu testuje při každém spuštění, STB vypínám totiž na noc natvrdo.
Prostě se mi ten nápis v poslední době nezobrazoval.
Čtečku mám v menu samozřejmě zapnutou.
Myslím, že tady na tom místě je v dalších verzích FW hodně co dávat do pořádku.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411