Zprovoznění Skylink karty ICE na FW 1.08.99

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
magneto
Nováček
Nováček

Zprovoznění Skylink karty ICE na FW 1.08.99

Příspěvek od magneto »

Zdravím, pořídil jsem si HD-Box FS-9105 (má nahraný nejnovější FW 1.08.99), a mám problém se zprovozněním Skylink ICE karty (karta funguje v jiném přijímači normálně).
Toto je můj první Linux.přijímač, a zatím se v tom ještě moc neorientuji.
Postupoval jsem přesně podle návodu od dempsey zde: viewtopic.php?f=166&t=6404 , a nainstaloval jsem přes USB nejnovější plugin MCAS, který jsem zde http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=6062 na fóru našel ke stažení "octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__15042011.rar".
V menu CAS jsem přes kód 9105 zkontroloval, zda je interní čtečka vypnutá (řízení čtečky má provádět plugin), a dále v menu nastartoval plugin MCAS, a zapnul jeho automatické spouštění. Nic jiného jsem nikde needitoval, přijímač jsem i resetoval, ale Skylink se přesto nedaří dekódovat.
Prosím o radu, kde dělám chybu. Zkusil jsem i jiné (starší MCAS pluginy, některé ani nešli spustit), ale nedaří se.
V textovém souboru s pluginem MCAS je uvedeno "Plugin API V1.07 (V10894) !", tak mně napadá, jestli tento plugin nefunguje pouze s FW 1.08.94 ?
Starší FW 1.08.94 jsem nezkoušel nahrát (obsahuje prý některé chyby s CZ), ale pokud není novější verze MCAS, tak mi asi nic jiného nezbude.
Jiný plugin (např. oscam) jsem ani nezkoušel, nevěděl bych jak ho nakonfigurovat.
Díky moc každou radu

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zprovoznění Skylink karty ICE na FW 1.08.99

Příspěvek od dempsey »

Ak máš zapnuté automatické spustenie tak tá funkcia zapína plugin po reštarte. Zeleným ho zapni a preventívne vyber a znovu vlož kartu
Plugin nainštaluj aktuálny
download/file.php?id=6059

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

dempsey píše:Ak máš zapnuté automatické spustenie tak tá funkcia zapína plugin po reštarte. Zeleným ho zapni a preventívne vyber a znovu vlož kartu
Plugin nainštaluj aktuálny
download/file.php?id=6059
Díky za odpověď
Tak jsem zformátoval uživatelská data, nahrál tento plugin, spustil MCAS a nic.
Pro jistotu jsem dal tovární nastavení, opět zformátoval, nahrál, spustil MCAS a zase nic.
V zoufalství jsem stáhnul a flashnul starší FW 1.08.94, tovární nastavení, nahrál tento plugin (zkusil jsem i poslední MCAS z tohoto fóra), dokonce znovu přeskenoval Astra3, a jedinné čeho dosáhnu, když spustím MCAS, a vložím kartu je hláška:
Smart Card inserted
Invalid Smart Card
Smart Card Removed

Poté dám tuto Skylink ICE kartu do mého staršího přijímače Showbox 700, a okamžitě naběhně ČT1. :51:
Už nevím co dál.
Děkuji moc za každou radu

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

vypni si najskor integrovany cardreader (Conax) vo fw - Menu - CAS 9105 - a cardreader vypnut. Az potom bude moct Mcas pristupit na citacku !

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

grantec píše:vypni si najskor integrovany cardreader (Conax) vo fw - Menu - CAS 9105 - a cardreader vypnut. Az potom bude moct Mcas pristupit na citacku !
Zdravím,
integrovanou čtečku mám v menu CAS vypnutou (uvádím to v 1.příspěvku).
Nemusí se ten MCAS ještě nějak nakonfigurovat ?
Přijímač je úplně nový, ale doufám, že kdyby byla čtečka poškozena, tak by to nevypisovalo při vložení karty ty hlášky, co jsem uvedl dříve.
Jinak pro úplnost karta Skylink ICE je úplně nová ve 20-denním období (včera jsem ji dával do satelitu) a není ještě registrovaná na webu, ale to by nemělo vadit, protože v Showboxu 700 dekóduje normálně.
Ještě zkusím půjčit od kolegy čistou kartu Cryptoworks, jestli nemá přijímaš problémy s ICE kartami.
Zároveň prosím o zkušenosti od lidí, kteří si přesně tento přijímač koupily, jestli neměli s rozběhnutím Skylink podobné problémy, případně jaký mají FW, a jaký používají plugin pro dekódování.
Díky :115:

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ked pise,ze smart karta je invalidna, tak je invalidna. tzn - nepozna ju cardreader. Su dva mozne sposoby- stale je citacka Conax , alebo karta este nieje aktivovana - vkazdom pripade ale vtedy nespusti hlasku o vade,ale o systeme vlozenej karty !
skus odfoti tu hlasku mobilom a prilozit sem photo. Stavim sa,ze mas stale inaternu Conax citacku zapnutu- po vypnuti treba prijimac totzi restartovat - ale najlepsie vypinacom vzadu.
Ja som dnes rozbehal ice na oscam plus- samozrejme nie na tom poslednom - ten nefunguje korektne, ale na tom prvom odo mna.
Ty skusaj len Mcas a priloz photo - ja ti poviem kde mas chybu . A stihej, lebo hokej aj skonci a ty nebudes kukat :)

magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

grantec píše:ked pise,ze smart karta je invalidna, tak je invalidna. tzn - nepozna ju cardreader. Su dva mozne sposoby- stale je citacka Conax , alebo karta este nieje aktivovana - vkazdom pripade ale vtedy nespusti hlasku o vade,ale o systeme vlozenej karty !
skus odfoti tu hlasku mobilom a prilozit sem photo. Stavim sa,ze mas stale inaternu Conax citacku zapnutu- po vypnuti treba prijimac totzi restartovat - ale najlepsie vypinacom vzadu.
Ja som dnes rozbehal ice na oscam plus- samozrejme nie na tom poslednom - ten nefunguje korektne, ale na tom prvom odo mna.
Ty skusaj len Mcas a priloz photo - ja ti poviem kde mas chybu . A stihej, lebo hokej aj skonci a ty nebudes kukat :)

to grantec:
díky za pomoc. Interní čtečku Conax mám opravdu vypnutou, a reset síťovým vypínačem jsem provedl. Nedaří se mi vložit fotky, tak alespoň odkazy.
1) Po zapnutí přijímače zkontroluju menu CAS, zda je interní čtečka opravdu vypnutá:
http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9105/#CAS.jpg

2) vstoupím do menu plugin a nastartuju MCAS (ten, který sem přiložil Dempsey):
http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9105/#Plugin.jpg

3) vložím ICE kartu, zobrazí se hláška Smart Card inserted, Invalid Smart Card:
http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9 ... Error1.jpg

4) aniž bych kartu vyndaval ze čtečky zobrazí se vzápětí hláška Smart Card Removed:
http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9 ... Error2.jpg

Samozřejmě že vím, že karta se vkládá čipem dolů. Zkusil jsem jí tam vložit všemi možnými způsoby, a pořád stejné hlášky. I kdybych tam místo ní vložil pivní tácek, tak to bude ukazovat stejné hlášky, čili Card reader vůbec tu kartu nepozná. Jak píšeš výše, minimálně by měl vypsat o jakou kartu se jedná, ale on ji vůbec nepozná. Přitom když jí vložím do Showboxu 700, tak bez problémů dekóduje. Jak jsem psal výše, ICE karta je nová ve 20-denním období, ještě nebyla registrovaná na webu.
Není možné, že by na ní nepřišli ještě zápisy ?
Pro jistotu ještě zkusím u kolegy čistou kartu Cryptoworks, a podám info.

Jinak takto vypadá moje nastavení pluginu MCAS (nic jsem tam neměnil):
http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9105/#MCAS1.jpg

http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9105/#MCAS2.jpg

Nakonec jsem ještě zkusil vypnout plugin MCAS, a zapnout interní čtečku Conax, restart, vložit kartu, a následovali tyto hlášky:
http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9105/#Conax1.jpg

http://magneto11.rajce.idnes.cz/HD-Box9105/#Conax2.jpg

Vše jsem zkoušel na programu ČT1 12525V/27500, ale i na jiných programech Skylinku. :51:
Pokud by ti pomohl nějaký výpis konfig.souboru Linuxu, jsem schopen se připojit přes FTP do přijímače, a stáhnout ho.
Ještě jednou díky za pomoc :115:

magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Tak přátelé, už se mi to podařilo vyřešit :106:
Závada vůbec nebyla v FW a pluginech, ale v nedomačknutém konektoru od čtečky karet na základní desku.
Koukal jsem přes kryt do přijímače, a všiml jsem si, že konektor od čtečky je napůl usazen v konektoru na základní desce, tak jsem ho přes mřížku krytu kouskem plechu domačknul, a vida ICE karta jede jak po másle :92:
Asi se korejští montážníci už těšily na oběd, když kompletovali můj přijímač :46:
No, už jsem myslel, že ten receiver prohodím oknem (tohle by se stávat nemělo) :107:
Poté se mi ještě několikrát stalo, že karta (dekódování) vypadávalo, tak jsem ji několikrát vysunul a opět zasunul, a vypadá to, že zatím drží.
Může to být také tím, že nové karty ICE jsou tenčí a nedoléhají na kontakty, jak tu zmiňoval Dempsey:
viewtopic.php?f=166&t=4698
V každém případě díky všem za pomoc :115:

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

to spravili korejci umyselne, aby ta neporazilo pri hokeji. Ochrana zdravia ma prednost pred uzivatelskym komfortom :89:

luby
Nováček
Nováček

Příspěvek od luby »

Ahoj, tak jsem se dnes stal též šťastným majitelem HD-BOX FS-9105. Jak se tak s ním večer trochu seznamuji, řekl jsem si, že vyzkouším i MCAS. Nahrál jsem plugin, spustil a ejhle, program zakódován + hlášky podobné těm, co píše "magneto". Přístroj jsem tedy odpojil a na základě zkušenosti magneta domáčkl konektor od čtečky (ačkoli nevypadal, že by nebyl správně osazen). Světe div se, po zapnutí přístroj deteokval kartu cryptoworks a po cca 3s naskočil obraz.
Díky magneto :87: , ušetřils mi (a nejen asi pouze mně) mnoho času bádáním nad tím, proč to nejede. Zřejmě tady soudruzi v číně udělali někde v technologickém postupu chybu. :39:

HD-BOX FS-9105 - fw 2.10.67, Parabola 93x85 - 19.2+23.5+28.2, LCD SAMSUNG LE60C650(panel SHARP)
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

to nieje technologicka chyba, stacilo vytiahnut a opat vlozit kartu , rozbehla by sa aj bez laborovania s konektorom :)

magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Zdravím,
nevím jak v případě lubyho, ale v mém případě to BYLA technologická chyba na 100 procent - tím jsem si jist!
V elektronice se trochu orientuji, a jak má vypadat domačknutý konektor opravdu vím, v mém případě byl usazen totálně nakřivo.
Vše jsem nainstaloval správně, kartu jsem vyndaval a restartoval přijímač mockrát, a ani ťuk -pak jsem domačknul konektor, a okamžitě naběhla.
Dokonce si troufám tvrdit, že ten konektor je blbě navržen, protože i když je nyní domačknut na doraz, jeho plastové západky po stranách, které zabraňují jeho opětovnému vytažení nejsou zacvaknuty.
Nicméně bych chtěl ještě upozornit že nikoho nenavádím, aby se v přijímači vrtal kusem plechu. Zvlášť člověk, který tomu nerozumí. V tomto případě doporučuji poslat přijímač do autorizovaného servisu - je v záruce, takže není co řešit.
Riziko poškození základní desky je velké (plech vám sjede z konektoru, a poškodíte SMD součástky v okolí), a reklamace nebude uznána.

luby
Nováček
Nováček

Příspěvek od luby »

Já jsem též samozřejmě několikrát vypnul box i vyndal kartu a nic. Až po domáčknutí konektoru vše naběhlo hned na první pokus.
Mám ovšem další poznatek. Po takto úspěšném zprovoznění karty jsem to nechal běžet a po cca 50 minutách bezchybného provozu box z ničeho nic napsal, že karta je invalid a dekódování neběží. Pokud vložím kartu do CAM modulu, je vše v pořádku.
Zatím jsem neměl čas to dále zkoumat, pokud na něco příjdu, dám vědět.

HD-BOX FS-9105 - fw 2.10.67, Parabola 93x85 - 19.2+23.5+28.2, LCD SAMSUNG LE60C650(panel SHARP)
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Vsetko je mozne, ja si pamatam este na prve verzie hdbox9200 , kde som musel na citacke upravit zapojenie konektoru, aby sli obe .
ale napriklad oscam mi pouzil citacku aj napriek tomu, ze som ju nevypol a tak som mal v menu CAS napisane- invalidna karta (mam tam irdeto) ,ale oscam si to vobec nevsimal a driver pouzil :) az po 2 dnoch ma napadlo sa tam kuknut....

luby
Nováček
Nováček

Příspěvek od luby »

Tak mám nový poznatek. Problém s korektním načtením karty v interní čtečce nebyla záležitost konektoru. Po jeho domáčknutí sice karta naběhla, ale pouze na cca 50 minut (jak jsem již psal), pak najednou dekódování vypadlo a naběhla hláška "card inserted", "invalid card". To, že to naběhlo, totiž nebylo způsobeno domáčknutím, ale tím, že jsem kvůli tomu BOX na cca 10 minut vypnul vypínačem.
Teď to mám ještě 2x potvrzené. Po zapnutí síťovým vypínačem vše běželo na interní čtečku přes MCAS, po 40 minutách (zrovna během hokeje :51: ) dekódování vypadlo - invalid card. Vypnul jsem BOX, poté i vypínač vzadu. Po půl hodině jsem ho opět zapnul a vše opět bez problému běželo cca 45 minut (karty jsem se ani nedotkl), poté opět " invalid card".
Problém tedy bude někde v útrobách přijímače v závislosti na zahřátí přístroje.
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Pokud vložím kartu do CAM modulu, není jediný problém. Použitá karta je Skylink ICE.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“