Já hw akceleraci nezapínám, protože považuji za nesmysl šponovat frekvenci sběrnice do nějaké nestabilní oblasti. Myslím, že to má za následek jen více tepla a skutek utek. Jinak jsem to ještě dnes pro jistotu zkontroloval - je tam hodnota VYP, takže tím to asi nebude. Jedině, že by se nějak spustila skrytě - to u tohoto boxu nevylučuji.hades píše:Přesně takhle se mi AZBox chová pokud zapnu HW akceleraci.VraKo píše:No, já bych se vrátil zase zpět k tomu, co má fw. 5020 dobře nebo špatně. Celý měsíc jsem nezpozoroval ( z mého úhlu pohledu ) jedinné klopýtnutí, co se týká sledování tv a nahrávání ( používám sharing ). To že musím box z důvodu zpomalování občas rebootovat a drobnou chybku při rolování v epg pomíjím. Nicméně včera při sledování CTHD ve večerních hodinách ( 20:00 - 21:00 ) jsem jedno klopýtnutí zaznamenal. Nejdříve se mi dvakrát krátce po sobě zobrazilo NENÍ SIGNÁL, mezi tím box normálně fungoval a potom na potřetí už se to tam zobrazilo natrvalo ( podotýkám, že signál mám téměř vždy na 100% a kvalitu 90% ). Chvíli jsem čekal a zkoušel přepínat kanály ( myslel jsem, že nějaký problém z transpondéru ), ale stále nic. Pak jsem mrknul na ukazatel - signál 100%, ale kvalita 0%. Zkusil jsem přetočení na jinou družici - motor se ani nerozjel. To už mi bylo divné, tak jsem šáhl opět po osvědčeném rebootu a po něm box opět plně funkční. Zvláštní, že. Jakoby v určitou chvíli úplně zamrznul tuner.
fw 0.9.5020
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- VraKo
- Mírně pokročilý
Re: fw 0.9.5020
AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
-
- Nováček
Já jsem ji také nezapínal. Pouze jsem jednou přímo při sledování TV vypnul AZBox natvrdo zadním vypínačem (děcka mě nasraly). A po opětném zapnutí se mi po cca 5 minutách objevily tyto problémy. Zkoušel jsem restart a nepomohl. Pak jsem se podíval do nastavení a HW akcelerace byla zapnuta. Vypnul jsem ji, restartl box a opět pohoda.
AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
-
- Nováček
Ja jen pisu, ze dany problem "pomalosti boxu" se tahne az k tomuto fw. A placu i na jejich hrobe, bohuzel mi ty prispevky mazouvisper píše:No vidím že jsem vás trochu rozdivočil, tolik reakcí za jeden den v tomto tématu nebývá ani když vyjde nový fw :)
Já taky nejsem ze vším spokojen, rychlost vývoje, opakující se chyby. Ale držím pusu protože vím že mi tady nikdo nepomůže, tady pláčeme na špatném hrobě. Nejvíc mě vytáčí ty uraženecké výplody typu "jdu to auto vyhodit na vrakoviště, protože mu pořád praskaj žárovky a jdu si koupit dokonalého Trabanta a tím vás všechny potrestám". Po dvou letech není na trhu nic co by Azbox nahradilo. Ke všemu ostatnímu je nutno dokoupit MM přehrávač. Takže já bych si ho koupil znovu i kdybych věděl že podpora skončila a už se nebude vylepšovat (ale doufám, že bude).

Vzdy nejdriv davam prispevek na ofic. forum a az pak sem. Ja vim, ze tady mi s tim nikdo nepomuze, jen se chci podelit se zkusenostmi, zda neni chyba na me strane.
Vcera jsem tedy zapnul swap na 200MB na interni HDD, zatim prikaz free hlasi stale 0MB pouzito, takze pamet je zatim ok (i kdyz je jen 4MB prazdne z RAM). Uvidime vecer ci spis zitra, podelim se se zkusenostmi. Jen doufam, ze tam ted nemaji nejake hlidani na 128MB RAM, takze by se ten swap nezacal vubec pouzivat.
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Zkus s tím swapem třeba rychle přepínat kanály nebo nahrávat nebo kopírovat. Tam to trochu zaswapuje, ale vždy jen pár MB. Jinak samozřejmě je správné, že když najdeš chybu, tak o tom napsat. Mě se jen nelíbí ty emoce některých lidí, to je zbytečné.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Ale zase je musis chapat, oni si koupili box a i po 2 letech nejde jak ma ci je pomaly. A je pravda, ze moc CZ stranek, kde by se mohli vypovidat neni. Mne to take .... Samozrejme, ze to do teto diskuze nepatri. Cekam na patek, to urcite vyjde nejaky bomba novy prelomovy fw a my vsichni budem spokojenivisper píše:Zkus s tím swapem třeba rychle přepínat kanály nebo nahrávat nebo kopírovat. Tam to trochu zaswapuje, ale vždy jen pár MB. Jinak samozřejmě je správné, že když najdeš chybu, tak o tom napsat. Mě se jen nelíbí ty emoce některých lidí, to je zbytečné.

- visper
- Odborník
Jasně že to chápu. Teď jsem třeba hledal na zahraničních fórech ML9700 Medialink. Vypadá to pěkně, má to novější Sigmu, více paměti. Podle videa to přepíná docela svižně, má to pěkné ikonky. Sw mají už 1.xxxx. Ale když se lidi na fórech radí jestli koupit toto nebo Azbox, tak dostávají odpověď že Azbox je softwarově mnohem dál. Dreambox první roky nebyl taky nic moc, ale kupovali si to nadšenci, kteří něco vydrželi. A už té debaty nechme. :)
-
- Nováček
Ten medialink ma 3x rychlejsi procesor, 2x vic pameti. ALE: co kdyz tam budou mit stejnou chybu jak AZBOX ??? Pak to muze mit klidne i 10GHz, ale kdyz se jim sekne nejaka sluzba, nepomuze ani sebelepsi hardware.visper píše:Jasně že to chápu. Teď jsem třeba hledal na zahraničních fórech ML9700 Medialink. Vypadá to pěkně, má to novější Sigmu, více paměti. Podle videa to přepíná docela svižně, má to pěkné ikonky. Sw mají už 1.xxxx. Ale když se lidi na fórech radí jestli koupit toto nebo Azbox, tak dostávají odpověď že Azbox je softwarově mnohem dál. Dreambox první roky nebyl taky nic moc, ale kupovali si to nadšenci, kteří něco vydrželi. A už té debaty nechme. :)
U AZBOXu podle mne neni problem hardware, ale software. Kdyz dam v tomto FW sledovani procesoru, tak pri HD jede jen nejakych 10% procesor, tak pak nepotrebuji 3x rychlejsi. Ono to taky pul dne jede jak ma a svizne a zacne se to zpomalovat az casem. Kdyby byl spatny HW, jelo by to pomalu uz od zacatku.
S prehravanim a vsim jsem v podstate v tomto FW spokojeny, ale ta satelitni cast, co se zpomaluje....no pockam na dalsi fw. Mne nevadi prepinani 3-5s, je to hodne ale to vydrzim, ale 30s....to je tedy uz dost. Pak plus restart cca 1.5 minuty...

-
- Nováček
Tak jen pro info:
jeden den po restartu se zapnutym swapem - vysledek - box je u mne na tomto fw uplne stejne pomaly.
Prikaz free: na swapu je pouzito 30MB!!!
Prikaz top: pri prepinani programu leze CRTVCore opet az na 80%
Zkusil jsem killnout ten proces a samozrejme, ze se jedna o hlavni proces TV, takze box napsal PLEASE REBOOT ERROR OCCURED.
Jedine co jsem jeste zjistil, ze box zacal "tuhnout" az kdyz jsem vlezl pres info cudlik do EPG...prepinani 30s.
I preskoceni mezi programy v EPG trva cca 30s...
jeden den po restartu se zapnutym swapem - vysledek - box je u mne na tomto fw uplne stejne pomaly.
Prikaz free: na swapu je pouzito 30MB!!!
Prikaz top: pri prepinani programu leze CRTVCore opet az na 80%
Zkusil jsem killnout ten proces a samozrejme, ze se jedna o hlavni proces TV, takze box napsal PLEASE REBOOT ERROR OCCURED.
Jedine co jsem jeste zjistil, ze box zacal "tuhnout" az kdyz jsem vlezl pres info cudlik do EPG...prepinani 30s.
I preskoceni mezi programy v EPG trva cca 30s...
- JirkaB2
- Mírně pokročilý
očekávám že další verze FW bude přelomová a bude dodělán např prohlížeč obrázků, který slibují (a prý na něm dělají). Tolik času na další FW jsme ještě nečekali, možná to bude další ofic. verze, snad o to víc testují než to vydají -doufejme.
A jestli ne, tak to pro mne (i vás) bude velké zklamání.
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
-
- Nováček
Mozna procitli, kdyz se uvolnil na trh ten medialink, protoze casem AZBOX urcite predbehne, hw ma urcite o dost lepsi nez AZ. Nebo pripravuji novy BOX na stejnem hw jak medialink a vyviji novy FW a pro ten nas nemaji cas...uvidime casem...JirkaB2 píše:očekávám že další verze FW bude přelomová a bude dodělán např prohlížeč obrázků, který slibují (a prý na něm dělají). Tolik času na další FW jsme ještě nečekali, možná to bude další ofic. verze, snad o to víc testují než to vydají -doufejme.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Zase len niekoľko špekulácií a tlachov...
O fw 0.9.5020 som si tu dlho nič neprečítal. Čo Vás vedie k tomu aby ste si tak vymýšľali ?
Medialink mi bol ponúknutý a odmietol som ho. Lepší zrejme ako Azbox HD nebude, pretože je to evidentne jeho kópia aj keď s podporou Sigmy a tak dôrazne upozornujem že toto je diskusia k fw 0.9.5020.
Na nepodložené debaty o iných - vôbec nie lepších - prijímačoch si založte diskusiu v inej časti fóra.
O fw 0.9.5020 som si tu dlho nič neprečítal. Čo Vás vedie k tomu aby ste si tak vymýšľali ?
Medialink mi bol ponúknutý a odmietol som ho. Lepší zrejme ako Azbox HD nebude, pretože je to evidentne jeho kópia aj keď s podporou Sigmy a tak dôrazne upozornujem že toto je diskusia k fw 0.9.5020.
Na nepodložené debaty o iných - vôbec nie lepších - prijímačoch si založte diskusiu v inej časti fóra.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Tento FW ma naozaj uznany bug. Na niektorom zahranicnom fore som sa docital toto: "SDecoderServer consumes almost all of the processor time", hlavne ale na HD programoch.
Takze asi preto to 30 s prepinanie, mali ste pravdu, ktori ste o tom pisali.
- visper
- Odborník
A dokážete někdo vysvětlit proč to mě nedělá? Teď jsem vzal stopky a odměřil přesně 1 minutu. Podařilo se mi přepnout 16 programů. 60 : 16 = 3,75 sekundy na program. Karta Skylink, mgcamd+newcs, měřeno od stisknutí tlačítka do objevení obrazu.Norbi44 píše:Tento FW ma naozaj uznany bug. Na niektorom zahranicnom fore som sa docital toto: "SDecoderServer consumes almost all of the processor time", hlavne ale na HD programoch.
Pro srovnání: Na Fergusonu HF8900HD jsem jich za minutu přepnul 23, to je 2,6 sekundy na kanál. Stojí vám ten rozdíl 1,15 sec za tolik křiku?
-
- Nováček
Já přepnout 16 programů rychle za sebou tak mi AZ asi exploduje.Stačí když přepnu čtyřikrát rychle za sebou a na 90% následuje buď totální zatuhnutí nebo reboot.Podotýkám že FW mám vcelku čerstvě nainstalovaný (od víkendu,samozřejmě s App. Area+továrko) a kromě mgcamd,newcs a vyp.MultiCAS tam nic nemám.Tak co by ho mohlo zpomalovat
AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
-
- Nováček
Nějak jsem to tuhnutí a nucené restarty už nevydržel a vrátil jsem se o několik FW dozadu, přemýšlelsjem co tam nahrát a tak jsem tam dal 0.9.4717 a už dva dny jsem spokojený. Programy pčepíná do cca 3 vteřin jak přes MG+NEW tak přes CW modul. Jenom jsem musel udělat znovu setting, protože obnova ze zálohy (USB) selhala.
AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
SAMSUNG UE46B6000