Ariva 100 vs. ICE Skylink karty

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
Odpovědět
vokrinek
Nováček
Nováček

Ariva 100 vs. ICE Skylink karty

Příspěvek od vokrinek »

Mám pár dotazů k Arivě 100. Týká se to hlavně čtečky karet a Skylink karet. Nedávno mi volal zákazník, že mu Ariva pouští hlášku "Zakódováno". Karta byla zaregistrovaná a funkční, ale přesně 20 dní od vložení do přijímače spustila tuto hlášku.No skončilo to tak, že po refreshi karty se rozeběhla polovina programů, a mezitim co probíhal refresh si pán zavolal známému, který v tom prý chodí, a dozvěděl se že tydle přijímače nejsou určeny vubec pro karty skylink a že to jsou polský šunty. V tu chvíli se natvrdo rozhodl že chce vrátit peníze a přijímač si obstará jinde.
Poté píšu dopis do Fergusnu, ohledně karet a čtečky. Odpověd byla, že karty jsou funkční od FW 106B7. Ariv jsme nainstalovali už stovky, a todle bylo první setkání s nefunčností karty. Proto se zde ptám jestli někdo má takovou podobnou zkušenost.
Vždy mi karty Skylink šly na těchto přijímačích bez problému, ikdyž jsou v Arivě čtečky CONAX. Ale podle mě je to otázka fw, nebo se mýlím ? mají Arivy na našem trhu budoucnost ? Je vyloženě nutná certifikace Cryptoworks ?

serbus
Nováček
Nováček

Re: Ariva 100 vs. ICE Skylink karty

Příspěvek od serbus »

Přesně. Tento týden jsem řešil problém s ICE kartou Skylik v AZ Boxu - se starou verzí a FW 10/08 bez problémů. ICE karta se sice aktivuje, běží, ale v nepravidelných intervalech se zasekne na cca 10s a znovu rozjede. Dnes jsem přinesl ARIVU 100 HD - a ejhle - to samé! Na Skylinku jediná odpověď - pořiďte si jiný přijímač s certifikovanou čtečkou! (na jejich www je asi 5 "certifikovaných přístrojů"). Nechápu to - CS Link nemá problém, UPC nemá problém, lidi po kleknutí DiGI shání náhradu jak zběsilí, ale když jim řeknu že u Skylinku musí koupit jiný přístroj, logicky jdou jinam. Mam pocit, že u této firmy našli útočiště bývalí poslanci a jejich poradci... Tak jen v skrytu duše doufám, že na Ferdu bude brzo nový soft.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze Ferguson Ariva HD“