nezdařený upgrade firmwaru

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
rendlr
Nováček
Nováček

nezdařený upgrade firmwaru

Příspěvek od rendlr »

prosím o radu,při nahrávání nového firmwaru satelit vytuhnul,musel jsem ho opět vypnout a po zapnutí naběhne Loading, potom Run...., sáhne na USB Flash,poté jakoby naběhne,ale na displeji svítí pouze symbol rozlišení 576i víc nic,neběží obraz ani zvuk,nezačne ani instalace nového firmwaru z flash,zkoušel jsem i odpojení ze sítě i původní firmware a nic, nelze ho nějakým způsobem uvést do základního nastavení aby šel nahrát firmware?

Jokuza
Nováček
Nováček

Re: nezdařený upgrade firmwaru

Příspěvek od Jokuza »

Skus ho nahrat cez porter RS-232 mohlo by to ist

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

sak na scarte asi aj ide, lenze ho mas cez HDMI - tak prd vidis. Pouzi tlacitko rezolution a stlacaj, kym tam nebude 1080i. Potom sa orientuj podla hlasenia na obrazovke.
Porter je istota a funguje na zavedenie fw vzdy .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
bodka
Nováček
Nováček

Příspěvek od bodka »

v tom to nebude
aj pri rozliseni 576 mam obraz cez HDMI (Octagon)

rendlr
Nováček
Nováček

Příspěvek od rendlr »

přepínat rozlišení zvládnu,ale myslel jsem tím, že na displeji po zapnutí nesvítí vůbec nic pouze číslo rozlišení 576i a přepnout nejde,na dálk.ovládání reaguje jen bliknutím kontrolky a víc nic,televizi mám zatím přes scart, přes porter se zatím také nepodařilo se spojit

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

rendlr píše:přepínat rozlišení zvládnu,ale myslel jsem tím, že na displeji po zapnutí nesvítí vůbec nic pouze číslo rozlišení 576i a přepnout nejde,na dálk.ovládání reaguje jen bliknutím kontrolky a víc nic,televizi mám zatím přes scart, přes porter se zatím také nepodařilo se spojit
Máš kabel RS232 ? tak připoj a spusť Hyperterminal , nastav COM X , 115200 a řízení toku XonXoff a hoď sem výpis pokud tam vůbec nějaký bude ....

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
rendlr
Nováček
Nováček

Příspěvek od rendlr »

Takže vše už běží jak má,neměl jsem správný kabel RS232, u jednoho PC se ještě nepodařilo psalo to eror seriového portu,přece jen už to člověk k ničemu jinému nepotřebuje,ale u druhého se tam soft opravdu povedlo natlačit. Takže dík za pomoc.

Jaroslav69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jaroslav69 »

nejde nahrať ani cez porter a RS232, box vypisuje 0x10 :51:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Neviem ako si zdatný tak som tam narýchlo stmolil návod

viewtopic.php?f=172&t=3601&p=24035#p24035

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
qualt
Nováček
Nováček

Příspěvek od qualt »

Ahoj, mám uplně stejný problém. po instalaci 1.08.01 se zakous a muslel být tvrdě resetován potom se tvářil že instaluje a po zdánlivě úspěšné instalaci se neobjevil žádný obraz jen na na HD boxu svítilo rozlišení a při přebojení na scart psal že není dostupn žádný obrazový zdroj, ale po restartu už nezobrazoval nic ani na scartu. Rozchodit se mi ho povedlo až po instalaci 1.07.55 přes porter. Nevíte někdo co s tím? instalace 1.08.01 přes porter dopadla stejně stejně jako u falsh. díky za odpověd

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

To sa stava vtedy, ked instalujete do preplneho adresara /var/ . Pred instalaciou vyssej verzie je dobre zmazat obsah adresara /var/ .
Ina vec je,ze pouzivate moznost zalohovania systemovych nastaveni cez Menu ,ale autor tejto zbytocnej moznosti nedomyslel nasledky, ktore tato moznost sposobi uzivatelom, ktory nahravaju nove verzie sw ako tetris do mobilneho telefonu. Ked si dam dvojtuner na motor, naskenujem vsetky dostupne pozicie- zalohu sice vytvori,ale tak velku,ze vyssia sw verzia nejde jednoducho naintsalovat. Pamat prijimaca nieje z gumy.
Takze plati: Ak vyuzijem moznost zalohovania cez Menu prijimaca - musim sa uspokojit s verziou sw, ktoru pouzivam. Nesmiem poskulovat po novych verziach. Treba si uvedomit zakladne pravidlo - kazda vyssia verzia pouziva mierne modifikovanu databazu , takze ta ulozena vo flash je beztak nepouzitelna v novej a pred instalaciou novej verzie sw ste aj tak nespravili ziadne kroky na odstranenie nepotrebnej zalohy.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Jaroslav69 píše:nejde nahrať ani cez porter a RS232, box vypisuje 0x10 :51:
ty mas zas iny problem. Mas nahrany MAxiuboot ,tak si cez serial a lan kabel pripoj najskor box k PC, spusti AAF recivery tool a laskavo si zmen ID prijimaca na HDbox.
:arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 172&t=4950
Potom si instaluj co chces .
Alebo si stiahni taku verziu fw, ktora je pre tvoj prijimac. Nie FS9300 a nie FS9100 ,ale FS9200 - teda pre hdbox. Aspon predpokladam,ze mas taky prijimac.

esbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od esbe »

grantec píše:Ina vec je,ze pouzivate moznost zalohovania systemovych nastaveni cez Menu ,ale autor tejto zbytocnej moznosti nedomyslel nasledky, ktore tato moznost sposobi uzivatelom...
A je mozne takuto zalohu nejakym sposobom vymazat? Nevies nahodou, kam sa uklada? Spravil som totiz jednu hned po kupe prijimaca, a v zivote som ju nevyuzil. Tak nech tam zbytocne nestrasi. Diky.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ide vymazat.
zvol vyrobne nastavenia , po nastartovani nastav cestinu , prejdi do Menu - zaloha systemovych nastaveni a vytvor prazdnu zalohu. Tu existujucu prepise novou - podstatne mensou.

esbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od esbe »

Super, vdaka za radu. Vyskusam pri najblizsej aktualizacii firmveru.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“