Síťové připojení (rychlost)

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
limak111
Nováček
Nováček

Síťové připojení (rychlost)

Příspěvek od limak111 »

Zajímalo by mne co je limitující pro přenos dat mezi PC a AZboxem. Myslím tím přehrávání MKV, fotek, a přenos dat mezi PC a externí diskem AZ. Síť mám z routru linksys SPA 2102 z voip bránou a za ním switch 10/100. SPA 2102 má specifikaci rozhraní: 1x RJ-45 port WAN Ethernet 10base (IEEE 802.3), 1x RJ-45 port LAN Ethernet 10base Inteface (IEEE 802.3). Propustnost zařízení
Režim NAT: 6,4 Mbps / 6,4 Mbps (download/upload), při plném zatížení obou směrů v režimu NAT - 5 Mbps / 2 Mbps.
Režim BRIDGE: 16 Mbps / 16 Mbps (download/upload), při plném zatížení obou směrů v režimu BRIDGE - 10 Mbps / 8 Mbps.

Pomohlo by zaměnit routr SPA 2102 a switch za jiný routr z vyšší datovou propustností třeba
google.cz

nebo je limitující AZbox?
Je to moje první síť tak se omlouvám za lajcký pohled na věc.
AZbox zatím testuji a nemám na něj moc času. Zatím jede na pluginech od dempsiho a mám ho na astru 23. 5. postupem času chci vyzkoušet i cigi pokud to bude ještě aktuální. FW 0.9.4487
Moje poznatky. MKV se seká při přehrávání po síti. Fotky po nutném zmenšení se načítají pomalu z velkou prodlevou mezi snímky.
Přenos dat z PC na USB flash disk 16G zformátovaný na ext2 v AZboxu se většinou zastaví. Jen jednou se mě podařilo přenést soubor ISO na jednou. Většinou musím v total commanderu navázat spojení znovu a několikrát. Ze začátku frčí spojení rychlostí kolem 2000 kbajty/s ale poté se spojení přeruší a musím navázat anebo přenášet odznova. Zkoušel jsem to i z RCC a situace byla stejná.
Možná mám špatně nastavenou síť a přístup do AZboxu.
V AZ boxu je záložka FTP a zatím jsem na fóru nevyčetl, že by se tam něco nastavovalo. IP adresu mám v AZboxu nastavenou na pevno.

Jinak přehrávání ISO po síti funguje dobře, taky jsem nad tím trochu laboroval, obraz je na dobré úrovni.
Ted řeší kopírování MKV filmů na fleš disk ext2 ve Windows a snad je to na dobré cestě.
Takže Linux, síť, plugins, satelitní přijímač a příjem sat. kanálů jsou pro mne samé novinky, tak jsem zvědav, jak se s tím poperu. Je to pro mne výzva a jak řekl můj kamarád AZbox bude hračka pro dlouhé zimní večery, alespoň pro mne to tak asi bude.
Zatím děkuji za každou pomoc.

theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové připojení (rychlost)

Příspěvek od theruck »

ja to mam pripojene 100mbit ale viac ako 3,3 MB/s cez FTP na tom nedosiahnem takze limit bude urcite azbox. je to ale logicke ked si zoberes ze to musi mat nejake rezervy na to aby to dokazalo fungovat a popritom aby si tam mohol aj kopirovat.
co som este nevyskusal - kopirovat z pc na azbox cez ftp velke subory a zaroven nahravat z azboxu pripadne pouzivat timeshift.
ked sa chces s tym hrat tak skus si rozne situacie prenosu dat a cez ssh alebo telnet si pozri cez prikaz "top" zatazenie cpu, pamate atd

mne sekaju mkv aj z lokalneho disku ale po sieti je to horsie ale niekde som cital ze to je kvoli throttlingu takze celkovo pouzivat azbox na nieco co mas na sieti je skor nepouzitelne ako pouzitelne. uz len ked si zoberies kolko to trva doklikat sa k nejakemu suboru... ono to tam je skor ako bonus k tomu ze ked uz si mozes tie subory cez filemanager presuvat tak v principe ak mas ten filesystem uz po netwroku namountovany tak uz to to aj prehra. tato funkcia je ale podla mna dost zbytocna a nadhodnocovana na ukor inych zakladnych veci ktore dobre nefunguju

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

limak111 píše:....nebo je limitující AZbox?
Ano je limitující AZ box, je tam softwartové omezení. Rychlost přenosu po síti se navíc řídí vytížením procesoru, takže někdy to běží je 800kbps a někdy (např ve stand-by) 3Mbps.
Ještě je třeba říct, že wi-fi je omezeno ještě více než pevná, tam asi nelze jít výš než 1,5Mbps.

Co se táký přehrávání filmů po siti, tak do fw4142 to šlo, pak přidali UDP stream a od té doby je to p.o.m.a.l.é Pokud ti nebude chybět DTS a stream, a chceš filmy po síti, dej tam 4142 (doufám, že to byl on, co to něm ještě šlo, dneska mám pamět "trochu" resetnutou)

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
limak111
Nováček
Nováček

Příspěvek od limak111 »

shibal píše:
Ano je limitující AZ box, je tam softwartové omezení. Rychlost přenosu po síti se navíc řídí vytížením procesoru, takže někdy to běží je 800kbps a někdy (např ve stand-by) 3Mbps.
Ještě je třeba říct, že wi-fi je omezeno ještě více než pevná, tam asi nelze jít výš než 1,5Mbps.

Co se táký přehrávání filmů po siti, tak do fw4142 to šlo, pak přidali UDP stream a od té doby je to p.o.m.a.l.é Pokud ti nebude chybět DTS a stream, a chceš filmy po síti, dej tam 4142 (doufám, že to byl on, co to něm ještě šlo, dneska mám pamět "trochu" resetnutou)
Takže překopávat síť asi nemá smysl.
Dá se nějak vysvětlit proč se mě přeruší přenos souboru z PC do AZboxu i když AZbox je ve stand-by?
Nejni třeba nastavit port nebo něco takového?
A záložka v AZboxu označená jako FTP k čemu slouží?

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

Záložka FTP v Azboxu slouží k přenosu dat Azboxem přes FTP ze síťových zařízení, zadáš IP adresu, přihlašovací údaje síťového zařízení a můžeš přetahovat soubory ze sítě do Azboxu, ale je limitující rychlost Azboxu jak píše shibal výše

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

shibal píše:

Ja mam D-Link DSL-2741B WIFI router a prenos cez WIFI mam okolo 2MB/s. Zalezi aky mam FW. V jednom FW (nepamatam ktory) to bolo 2,2MB/s. A to medzi routerom a boxom je par stien a strop.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Je jasné, že na rychlosti wi-fi připojení se notnou mírou podílí i router, to chápu.
A tobě nezbývá než blahopřát, že sis vybral kvalitní router :87:

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“