OCTAGON SF1018 ALLIANCE
Moderátor: 005jon
-
- Nováček
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
-
- Nováček
Re: OCTAGON SF1018 ALLIANCE
já ho mám uz týden ale do ted se mi nepodarilo rozpochodovat EMU :-( uz jsem z toho nestastný
dá se overit jestli je EMU v provozu ?
dá se overit jestli je EMU v provozu ?
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
EMU je v prevadzke.
vo verzii 10761 je emu priamo vo fw.
Po nahrani treba:
1: v Menu -> CAS zadat 1018 a vypnut interny CAS dekoder
2: Menu -> cervene aktivujes emulator a newcs server.
3: Do /var/keys si pridaj aktualny SoftCam.Key. (cez ftp )
4: Skontroluj ci v subore start.sh (je vo /var/etc/ ) mas ako spustany emulator prednastaveny mgcamd . Oni pouzivaju aj Incubuscamd ,ale tam sa nejak nedari sw emulacii....
Po nahrani treba:
4: Skontroluj ci v subore start.sh (je vo /var/etc/ ) mas ako spustany emulator prednastaveny mgcamd . Oni pouzivaju aj Incubuscamd ,ale tam sa nejak nedari sw emulacii....
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Tak konecne se to rozjelo !!! Vse jsem delal jak popisujes nekolikrát ale nikdy jsem nenahrál aktuální Key - mel jsem za to ze ke "zdílení" nejsou potreba ale jak to vypadá tak jsou. Díky za tvou reakaci k memu problemu. Konecne muze jít SF918 z domu :-)grantec píše:EMU je v prevadzke.
Po nahrani treba:
-
- Nováček
Lze nejak vyresit problém zobrazování formatu 4:3 na TV 16:9 ? U modelu SF918 to bylo vyreseno pres tlacítko Screen na DO. Tady dost casto je obraz s cernýmy pruhy po stranách a nebo dokonce kolem celého obrazu - jako by byl obraz 16:9 zmensen. Zatím jsem neprisel na to jak obraz zvetsit pres celou obrazovku :-(
Predem díky za prípadnou radu.
Predem díky za prípadnou radu.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ak to je na HD programe tak to môžeš vyriešiť len zoomom v telke, pretože to je vysielané ako súčasť obrazu 16:9

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
To se mi nejak nezdá ... není prece normální aby na TV 50" 16:9 sel film ve formátu 16:9 ale zmensený na nejakých 32"dempsey píše:Ak to je na HD programe tak to môžeš vyriešiť len zoomom v telke, pretože to je vysielané ako súčasť obrazu 16:9
Delá to ale jen nekdy - vetsinou CT HD. Jestli to delá jeste u jiných NE HD ted nevím - zjistím vecer.
Ale evidentne je to problém tohoto modelu - u SF918 se mi to nestalo.
-
- Nováček
Presne ,tak robí to aj u modelu SF 918 HD. Iba na niektorých programoch. Napr. teraz- Markíza na DIGI. Neviem , čím toje. Mám plazmu -Panasonic 42". Díky za každú radu. 

-
- Nováček
Na SF918 to slo vyresit pres tlacítko Screen kombinací formátu a zobrazení. Uz ho nemám doma ale mám tusení ze na ten orámovaý obraz stacilo zvetsení. Pokazdý slo ale nastavit ze byl obraz pres celou obrazovku i kdyz nebyl v pomeru (pri vysilaní 4:3). Tady je v menu jen volba pillar box - porad je vysílán v pomeru 16:9 ale na TV která má stejný pomer je kolem celého obrazu cerné orámování a nebo plný - pri prepnutí do tohoto rezimu se obraz jen roztáhne (deformuje) do stran. Asi to zatím vypadá na vlastnost a doufám ze v nejaké nové verzi sw to bude nejak vyreseno.Mirko píše:Presne ,tak robí to aj u modelu SF 918 HD. Iba na niektorých programoch. Napr. teraz- Markíza na DIGI. Neviem , čím toje. Mám plazmu -Panasonic 42". Díky za každú radu.
-
- Nováček
Zdravím všetkých. Práve sa mi podarilo všetko zmontovať a zavesiť. Ale za ten svet nejdem rozchodiť EMU.Neviem kde robím chybu Už som skúšal fw. 10761 s pripraveným var z viewtopic.php?f=173&t=3595 , potom aj novší 10765, aj posledný 10769.
Verzie som už skúšal aj z http://www.octagonfunclub.net aj iné ale stále nič. Už mi niekedy nejde ani vypnúť int. čítačka. po reštarte stále nabehne vyber jazyka a času a čítačka je zapnutá. Ked sa mi to aj podarí nejako uložiť vypnuté tak sa aj spustí emu, načíta si kódy /menu a červené - dlhšie sa spúšťa / tak potom aj tak nejde nič spustiť. Ešte otázka: dá sa používať naraz EMU aj skylink karta?
Kde môže byť chyba? Ak by mal niekto funkčný var s niektorou verziou rád by som to skúsil. Inak sa s prímačom zoznamujem zatiaľ to vyzerá dobre ešte rozchodiť to EMU. VEĽKÉ DÍK
Verzie som už skúšal aj z http://www.octagonfunclub.net aj iné ale stále nič. Už mi niekedy nejde ani vypnúť int. čítačka. po reštarte stále nabehne vyber jazyka a času a čítačka je zapnutá. Ked sa mi to aj podarí nejako uložiť vypnuté tak sa aj spustí emu, načíta si kódy /menu a červené - dlhšie sa spúšťa / tak potom aj tak nejde nič spustiť. Ešte otázka: dá sa používať naraz EMU aj skylink karta?
Kde môže byť chyba? Ak by mal niekto funkčný var s niektorou verziou rád by som to skúsil. Inak sa s prímačom zoznamujem zatiaľ to vyzerá dobre ešte rozchodiť to EMU. VEĽKÉ DÍK
OCTAGON SF1018,Firmware fw 1.11.16 ,HDD WD500 green , Maximum E-85, Smart Universal Twin LNB TT 0,1dB, DiseqC P-164-W (23,5°-19,2°-13°-1°), Skylink PANASONIC 46 G10