odstránenie picon

Dotazy začátečníků pro přijímače Coolstream Trinity a Tank.

Moderátoři: matchboxx, EnoSat, esmiran

Odpovědět
pavolbagin Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 2 poděkování

odstránenie picon

Příspěvek od pavolbagin »

Zdravím vás priatelia. Obraciam sa na vás o radu. Mám Coolstream Tank. Do nedávna som používal image NG 2.8. Teraz som prešiel na NI 3.6. Kopírovanie picon robím ako vždy cez total commander. Ako som dal nové image NI 3.6, pri zmazaní picon cez t.comm. mi síce vymazanie všetkých picon ukáže, ale v prijímači mi väčšina starých picon ostane. Nemôžem tam dostať nové picony. Síce nové picony mi cez t.comm. natiahne, ale väčšinu je v prijímači starých, aj keď sú picony najnovšie. Skúšal som aj reštart prijímača, ale nepomohlo. Nechcem prejsť na NG 2.8, lebo mrzla. Nemáte s tým niekto skúsenosť ?
Za každú radu vám ďakujem.

puntik
Nováček
Nováček

Re: odstránenie picon

Příspěvek od puntik »

Vôbec nepoznam tento stroj,no zbežne som sa dočítal,čo je to za stroj.Takže na sťahovanie piconov,aktualizácie.mazanie je dobrý skin hd glass 17 od shamana.Samozrejme treba ho stiahnuť nainštalovať a nastaviť.Kedysi som picony tiež prepisoval cez tc no samý problem.no roky používam hd glass,ažiadne
problémy .Máš tam picony od všetkych operatorov a skin si nadstavíš podla seba.Len pri sťahovaní piconov je potrebné pred prvým sťahovaním stiahnuť najskôr subor 7zip,ja na konci ponuky piconov.Aje potrebne zmeniť v cesty na prednej strane skinu inu cestu ..napr ....alebo no čo ti ukaže možnosť a myslím,že budeš spokojný

pavolbagin Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od pavolbagin »

Pozdravujem ťa puntik. Dik za radu. Tento skin mám v mojom druhom sat. prijímači VU+. Tam mi prepisovanie picon funguje cez t.commander na 100%. Len neviem, či si sa dočítal, že Coolstreamy fungujú na báze neutrino. Je to dosť odlišné od enigmi 2, ktoré sú aj vo VU a iných prijímačoch. Neviem, či to nebude v tom novom image. Keď som skúšal image 3.0, tam mi na niektorých programoch nedržalo CZ zvukovú stopu. Preto som prešiel na tú najnovšiu verziu image. Tam všetko ide, okrem prepisovaniu picon, ako som popisoval.

dspuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od dspuk »

Zdravím, nevíte někdo proč se mi zobrazuji picony jen ve spodním informačním panelu a v seznamu programu ne?

puntik
Nováček
Nováček

Příspěvek od puntik »

Buď ti chýbajú nejake picony,alebo treba povoliť v nastaveniach zobrazenia staníc a povoliť aj cestu k piconom.
Ak je to to prvé dobra úpomôcka je: https://www.youtube.com/watch?v=Kx-IrLA-FPM&t=108s prehraj to od začiatku.alebo navštív ellano.sk

dspuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od dspuk »

Jo přesně podle toho videa jsem to dělal, ale když jsem zadal umístění picon usr/share/enigma2/picon... Přesně podle toho tak se mi do té složky nic nestalo až jsem změnil složku tak se stahly ale zobrazují se jenom v pravo dole když přepněte program ale nezobrazují se při výběru programu.

puntik
Nováček
Nováček

Příspěvek od puntik »

dspuk píše: 14 pro 2021, 21:25 Jo přesně podle toho videa jsem to dělal, ale když jsem zadal umístění picon usr/share/enigma2/picon... Přesně podle toho tak se mi do té složky nic nestalo až jsem změnil složku tak se stahly ale zobrazují se jenom v pravo dole když přepněte program ale nezobrazují se při výběru programu.
Ono sa takto ťažko radí,keď nenapíšeš podrobnosti o stroji a pod... Niekedy som mal problém so skinom,no skrátka to nechcel zobraziť,takže skúsiť
zobraziť tabulku proogramov-menu-kolonka nastavenie zoznamu staníc ,povoliť cestu k piconom...alebo zmeniť skin,poprípade celé image.pretože nie vždy
sadne konkrétnemu stroju ako mám ja DM900 uhd.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

Na dálkovém ovladači zmáčkni Šipka dolů .
Zobrazí se ti seznam programů.
Clipboard01.jpg
Zmáčkni na DO menu . Zobrazí se ti Menu - programy akt. kanálů
Clipboard02.jpg
Zde to má každý image, jinak pojmenované .Hledej položku ,,nastavení ,, nebo tak něco v DM900 to mám vzhled seznamu kanálů .
Clipboard03.jpg
Zde již jen vyhledáš a povolíš ,,Zobrazit picony v seznamu. Tod vše
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
dspuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od dspuk »

Ok hned jak přijdu domů tak to vyzkouším. Jinak mám Octagon sf 8008 a v tom Openatv 6.4.

dspuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od dspuk »

Tak vše je zaple a nic no... Ale z nějakého důvodu mi podle manuálu nejde nastavit složka pro picony... /usr/share/enigma2/picon tady se mi prostě nestahnou jenom když nastavím /usr/share/enigma2/xpicons/picon.... Tady se mi stáhnou a podle mě to bude ten problém jenom nechápu proč to nejde do té první slozky🤔

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

Ano problém bude v cestě.
A co vyzkoušet nakopírovat přímo celou složku včetně picon. Nebo nejdříve tam složku vytvořit a poté ty picony tam nakopírovat. :89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
puntik
Nováček
Nováček

Příspěvek od puntik »

Takže kôli tomu problému som musel naštartovať sf 8008.takže ja to mam takto funkčné,ale picony načítava z usr -share -enigma2 -picon,takže sa pozri či tam máš tuto kolonku.Ja som sťahoval picony cez skin hdglass,a musel som stiahmnut oled picony
Snímka obrazovky (7).png
Snímka obrazovky (6).png
Snímka obrazovky (8).png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Coolstream Trinity a Tank - Dotazy začátečníků“