Strata signálu

Enigma 2 PRO Vitamin Otázky začátečníků

Moderátoři: By.Bob, s@pro

Odpovědět
vildon Slovakia
Nováček
Nováček

Strata signálu

Příspěvek od vildon »

Stretol sa z Vás niekto s problémom úplnej straty signálu na viacerých transpondéroch? Pri sledovaní prg. ako Smíchov, ČT-D, Nova Cinema, WAU, TV Barandov, Dajto, ... sa mi úplne stratí signál z pôvodných 87 - 90 % na 0% a na obrazovke sa objaví hláška "Ladenie zlyhalo". V Menu - Hľadač satelitov - mám nulové hodnoty a zámok preblikuje medzi zelenou fajkou a červeným krížikom...
Na ostatných programoch a aj HD-čkových nemám tento problém, dokonca N.Cinema pozerám len v HD.
Niekedy signál nabehne behom cca 10 sek., inokedy prepnem medzi inými funkčnými prg. a keď nefunguje ani to, zadám reštart Enigmy.
Vyskúšal som viaceré Enigmy, takmer všade je ten istý výsledok. Asi najhoršia verzia bola Talisman, aktuálne používam Steinerov Customised NAND, ktorý sa mi zdal jeden z najstabilnejších. Po cca 10 dňoch začala znova spomínaná strata signálu.
Prosím o radu...

SHOWBOX Vitamin 5000 HD PRO 256MB
polomarko
Nováček
Nováček

Re: Strata signálu

Příspěvek od polomarko »

zlý konvektor? koaxial? tuner?
skus v tomto poradi.

Vitamin 5000HD, HDBOX 9150+, 19,2E / 23,5E / 0,8W / 39E, Skylink ICE
vildon Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od vildon »

Hmmm...
Z uvedených predpokladám LNB, to je totiž najstaršie. Skúsim vymeniť a dám vedieť.
Len je divné, že to robí len na určitých kanáloch pričom ostatné kanály idú O.K. Nemala by sa táto chyba prejavovať aj na zvyšných prg.?

vitamin Slovakia
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 12 poděkování

Příspěvek od vitamin »

vymen konvertor a malo by to ist ok.ved programy su na roznych transporteroch . potom sa ozvi či to ide .tento problem som riešil u kolegu po vymene sat primača.

otylka
Nováček
Nováček

Příspěvek od otylka »

Také bych zkusil prvně konvertor, stalo se mi že fachčila pouze vertikalní polarizace.

makatch Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od makatch »

To iste som mal aj na hdboxe,najprv som preinstaloval enigmu,nepomohlo.Potom som vymenil koaxial a odvtedy to slape.

Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 5.1
HD-BOX FS-9105+ E2 OpenATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E
vildon Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od vildon »

Takže,
včera som vymenil LNB. Je síce používané, ešte z čias, kedy som používal Diseqc prepínač, ale vyzerá že je stále funkčné...
Prvá reakcia po výmene, bolo krátke zamrznutie signálu už so spomínanou stratou signálu. Tento krát to bolo len na pár sekúnd.
Následne som ešte upravil koaxiál, nakoľko bol predlžovaný asi o meter. Popoťahoval a posunul som kábel tak, aby nebola potrebná spojka a teda aby bol kábel v celosti. Kábel má totižto dĺžku asi 20 m a predpokladám, že to predĺženie asi nerobilo dobrotu pri prenose signálu.
Aktuálne som v štádiu testovania. Signál je zatiaľ konštantný a za tých pár hodín sledovania mi nezamrzol program ani raz. Tak pevne verím, že to takto bude pokračovať ďalej. Aspoň dúfam.
V každom prípade časom vymením staré LNB za novšie, určite kvalitnejšie.
Zatiaľ vďaka za rady. :115:

vildon Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od vildon »

Tak som sa tešil predčasne...
Dnes mi prg. sekali ako na bežiacom páse. Tuším už nepomáhal ani reštart Enigmy. Neskôr prg. fungovali normálne a následne zase začali sekať. A takto stále dookola.
Skúsim ešte nový LNB a potom už neviem...

vildon Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od vildon »

Už asi dva týždne testujem nový LNB konvertor (LNB INEOS HD SINGLE) a zatiaľ mám pozitívne výsledky.
Box mi zamrzol len jediný krát a to len na malú chvíľu.
Vyzerá to tak, že bol problém naozaj len v starom LNB. Tak pevne dúfam, že to takto vydrží...

PS: má niekto skúsenosti s krytom LNB?
Názory? Má to zmysel inštalovať, prípadne vyrobiť a osadiť obdobu takéhoto krytu?
Obrázek

Vďaka

DAW11
Nováček
Nováček

Příspěvek od DAW11 »

vildon píše:Už asi dva týždne testujem nový LNB konvertor (LNB INEOS HD SINGLE) a zatiaľ mám pozitívne výsledky.
Box mi zamrzol len jediný krát a to len na malú chvíľu.
Vyzerá to tak, že bol problém naozaj len v starom LNB. Tak pevne dúfam, že to takto vydrží...

PS: má niekto skúsenosti s krytom LNB?
Názory? Má to zmysel inštalovať, prípadne vyrobiť a osadiť obdobu takéhoto krytu?
Obrázek

Vďaka
už někdo otestoval ten kryt ??? mně to připadá jako super místo pro zahnízdění ptáků... na balkoně budiž ale na nedostupném místě bych měl strach že mi tam někdo zahnízdí...

showbox vitamin 5000 hd a uprava na enigma2 pro 256mb Capitol NAND , SG 2100 + 115 ofset + Invacom SNH-031 Single Uni 0.3dB + Octagon Sf8008
Odpovědět

Zpět na „Enigma 2 PRO Vitamin Otázky začátečníků“