Nedávno jsem si koupil nové DO Essence 4 /Oneforall.com/ s programováním-learningem jednotlivých příkazů /dle výrobce až 100 tl.-příkazů./ Což je nutné vzhledem k tomu, že v interní databázi se CT a xTrend nenacházejí.
Bohužel až po zakoupení jsem zjistil, že ET-9000 má poněkud rozsáhlejší a složitější kódy a tak lze naprogramovat jen cca 20tl. A to málo!!!!
Takže co s tím?
A tady musím pochválit servis a podporu českého dovozce, který mi zdarma nahrál do interní databáze značku ET-9000. Jsou to kódy SAT3320, které se musí nahrát.
Jinak musím říci, že za ty peníze je to jedno z nejlepších DO na trhu. Velmi slušná kvalita tlačítek, ergonomie a hlavně velmi široký úhel záběru při používání.
Takže pokud někdo hledá alternativní a relativně levné ovládání tak může zkusit tohle.
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
Mě se líbí tento - Philips SRP 504
Jeden e-shop nabízí podobné ovladače jako OneFor All a to typ General
Po domluvě mě zaslali i CD s programátorem + software na konfiguraci přes PC-kabel přiložen a nechal si ho od nich nastavit na TV Panasonic a ClarkeTech ET9000. TV nešlo vůbec a sat. jen některé funkce. Tak jsem se pustil do nastavování učením z orig. ovladače, fungovalo to i když popis těch tlačítek v návodu byl nesrozumitelný, například tlač. pro stop přehrávání chybí a ostatní jsou umístěna na barevných tlač. To se dá sice přepnout pomocí Shift, ale pěkně děkuju, kdo si to má pamatovat, pak místo play, které je na žlutém tlač. se objeví výběr zvukové stopy. Horší byla reakce tlačítek, někdy bylo potřeba stisk dvakrát a to mě štvalo, toto dělal i jeden ovladač z Lidlu. Tak jsem ten General hodil na aukro. Dva roky používám UDO Sony RM-VL 600T a nejvíce používaná tlač. mám kolem OK, exit, info, menu, nahrávky na HDD, časovač, EPG na jeden prog. Některé funkce z televizoru bez přepínání na TV fungují na tlač. Sat a má též AV a Makra. Už ale dosluhuje. Měl jsem i nějakou dobu Logitech 300i, zvládnul jsem nastavení přes PC v angličtině, měl příjemná tlač., ale blbé rozmístění, které nešlo změnit.
To by si výrobci měli uvědomit, jeden ovladač měl třeba tlač. INFO někde dole mezi mnoha ostatními. Je potřeba zavést určitou univerzálnost, jak to už většinou je u OK a směrových tlač. a Volume nalevo a Prog.+/- napravo. I Play, Stop a přetáčení už jsou u většiny ovladačů podobné, horší je to s umístěním, někdy v dolní části ovladače, jindy v horní.
Jinak co se týká toho Evolve Venus, asi ho vrátím a koupím SetTop box DVB-T DI Way 200HD, jsou na něj dobré recenze.
Také jsem dříve používal jiné ovládání - Oskar 10in1 s funkcí učení, má perfektní tlačítka a cena byla cca 850,-Kč. Jenže už mi dosluhuje a přímá náhrada dle výrobce za něj tedy DO SAVIO je ergonomicky i designově jen nepovedený ubohý VTIP. I když cena není tak špatná.
Mimochodem OSKAR měl plastová tlačítka a ne ty miniaturní gumový hnusy, který se dnes používají levných a někdy bohužel i u dražších renomovaných značek.
A tak jsem hledal něco jednoduchého, kvalitního, hezkého a nakonec i levného. Něco co mohu s klidným svědomím po pár letech odepsat a nahradit novým. A to Logitech Harmony s cenou 2-3tisíce rozhodně není.
Myslím, že to se mi celkem s modelem Essene 4 povedlo. Tlačítka sice nejsou plastová, ale i tyhle gumová jakž takž ujdou.
P.S.: Cena jen cca 488,-Kč
Pokud jde o o Evolve Venus tak u mě zatím OK.
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
ja mam Logitech Harmony 650 a som spokojný, jednoducho som celé orig.dialkove do neho skopíroval a ešte som si aj priradil-vybral tlačítko aké som chcel a na akú funkciu a neriešil som žiadne kody a navyšše je na 5 zariadení. Jedinou nevýhodou je cena okolo 75e
Xtrend 9500 Skylink ICE, Monoblok Astra 19,2 a 23,5