skylink; astra 1,3 twin monoblock ... pro mě nadlidský úkol

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

petrisko
Nováček
Nováček

skylink; astra 1,3 twin monoblock ... pro mě nadlidský úkol

Příspěvek od petrisko »

zdar lidi.
potřebuji pomoc od píky... jeikož mě už přestalo bavit cigi tv.
zprovozňuji twin monoblock pro astru 1,3 a zároveň kartu skylink. opravte mě pokud dělám něco špatně...
1) na parabole v ohnisku by měla být astra 3 cca 174° a (z pohledu na parabolu vlevo od ní ) astra 1 179° ... podle držáku na stožáru sklon 33°
2) ať dělám co dělám ... síla signálu 2x 95-100% v případě astry 1 kvalita 80% a v případě astry 3 kvalita NULA!!!
3) azbox : jak by měl být nastaven DISEqC??? mám pro astru 3 MIN 1LNB a MIN2 pro
astru 1
4) pluginy by měly zůstat stejné jako u AU cigi tv??, tzn. mgcam + newscam aktivované + multicas deaktivovaný a jako poslední v pořadí?... to se mi nezdá, mám za to že multicas by měl být aktivovaný a asi první v pořadí
5) pokud je ještě třeba něco změnit v nastavení azboxu dejte vědět ...
dík za jakoukoliv radu

AZbox HD Premium, Atra 1+3, Skylink ICE, twin monoblok inverto, Diseqc LNB 1 a LNB 2, 85cm AL, soft E2 1.6.0,CCcam 2.3.0., A-DATA NH92 500Gb
bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: skylink; astra 1,3 twin monoblock ... pro mě nadlidský úkol

Příspěvek od bene1 »

viem len dotaz k tvojej 4 otazke..ano mas to spravne,musis pouzit aktivovany mgcamd+newcs,tretie ak mas multicas tak deaktivovany..alebo opacne ak das na 1 miesto multicas a aktivujes tak mgcamd+newcs musi byt deaktivovany..v predoslych otazkach,myslim ze tam bude problem s nastavením diseqc v prijimaci..

AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Nastav to presne takto - v strede ASTRA19,2 a pojde to .
LNB A = LNB 1
LNB B = LNB 2

Da sa aj tak ,ako pises ty, ale taky obrazok som nenasiel - to musi byt to LNB v strede opacne (teda LNB 2 v strede) . ALe takto to funguje tiez.
Pozor na vyhladavaci TP - pri ktorom kontrolojes silu signalu - na ASTRA 23,5 si nastav 12565 /H . Na prednastavenom TP (10771 ? ) nezobrazi nic . :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

dík za radu.
ale když jsem přednastavil 12565/H a upravil diseqc tak to jede... bohužel ještě problém s kartou ... volné programy očko, ČT24 jedou ostatní píše zakódováno i po restartu karty anebo tam je problém s frekvencí???

AZbox HD Premium, Atra 1+3, Skylink ICE, twin monoblok inverto, Diseqc LNB 1 a LNB 2, 85cm AL, soft E2 1.6.0,CCcam 2.3.0., A-DATA NH92 500Gb
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nie- musis spustit emulator , popripade urcit mgcamdu , ktore CAID ma ako prioritne pouzivat. (skylink 0D03 )
Ak je nova karta, pouzi na dekodovanie MultiCAS a pockaj chvilu na CT 2

petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

můžeš polopaticky?
postup pro blbce!!! jak spustím emulátor popřípadě určím mgcamu aby bral skylink od 03
a nebo multicas (zřejmě aktivuji a upravím prioritu...)

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

mas novu kartu ?

petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

ano...

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

stiahni si MultiCAS a ten aktivuj - samotny , podla navodu tu :arrow: viewtopic.php?f=163&t=3047
pockaj na ct2 na prechod zapisov (pozor, aj 10 minut treba cakat) a potom postupne prepinaj na neaktivne- tie uz pojdu rychlejsie.

petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

newscam + mgcam deaktivovaný
multicas aktivovaný a žlutým restartovaný ... čekám
tak jsi to myslel????

petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

jede to ....
nezajdem na pivo?...
třeba na tehelné pole??? :92: :106: :115:

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Pozor, mě zápisy přes MULTICAS neprošty, ať jsem nastavoval co chtěl. Takže pokud se ti to povede-dej vědět(jaký máš multicas a co jsi nastavil.
Já to rozchodil přes newcs+mgcamd, viz 1.příspěvek v tomto fóru : viewtopic.php?f=163&t=3255

Jó a jen tak pro zajímavost k rychlosti zapisování, já to neměl celé ani po 1/2 hodině, je třeba víc (i na ČT2).
Jó a dneska by jste nám to mohli pustit :roll: , vy už to zvládnete i bez toho a mohlo by se povést, že na MS postoupíme společně :106:

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

mám to měsíc a půl..
takže jaký multicas asi neřeknu , ale je to v podstatě to co je popsáno ve vláknu "mám nový az box čo s tým" ...
dle toho jsem rozchodil bez problémů cigi tv no a teď jsem otočil parabolu vyměnil LNB konvertor za twin monoblok, koupil sky link kartu a po nastavení diseqc na LNB 1 a LNB2 jak je výše popsáno na obou astrách síla signálu 100%, kvalita různě podle frekvencí od 60-85%
... na čt 2 jsem to zapnul ale jednou restartoval kartu přes skylink.cz a cca po 7 minutách začly chodit postupně po přepínání i ostatní programy ( k tomu času ... někde jsem snad četl, že to trvalo i celou noc)
takže tak ... teď jdu nějak sesumírovat programy do oblíbených atd..
ještě mám problém s MKV souborem, ale ten budu řešit až po stáhnutí jiného jestli chyby není v tomto souboru protože nemá standartní rozlišení ... ale to je mimo mísu..
na tebe mám ale prosbu a dotaz ... HD vysílání svítí nějaká kontrolka, která potvrzuje HD příjem, protože mně teda ne, ale nevím jestli zase není zakopaný pes někde třeba v koaxu nebo co já vím... už jsem kupoval vše aby to hrálo a zpívalo jak má, ale???? zase to ale....

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Programy, ktore nie su s priznakom HD (flag HD) , prijimac detekuje ako SD - teda bez indikacie. Pomoc je jednoducha - staci prejst na napriklad CT_HD , stlacit tlacitko "male menu" a zvolit - flag HD . A budis svetlo :)

petrisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrisko »

no jo... ale takhle si dám zelené světlo kam budu chtít... a nebude to záviset na na HD příjmu... není to nesmysl ???... ono totiž problém byl pouze u toho ČT_HD ... jinak u novy hd, novysport hd, eurosport hd všude ta kontrolka naskočila sama

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“