Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Enigma 2 PRO Vitamin Rady a návody

Moderátoři: By.Bob, s@pro

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Poděkováno: 1 krát
Kontaktovat uživatele:

Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod grantec » 26 říj 2013, 18:03

V *.pdf prílohe je návod na jednoduchú úpravu prijímača Showbox Vitamín . Každý , kto uz Vitamín doma má a bude chcieť využívať nové verzie sw, tú upravu bude musieť vykonať.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

milanmp
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 08 pro 2011, 07:42

Re: Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod milanmp » 28 říj 2013, 19:56

Ahoj Grantec.
Neviem, ci dobre vidim, ale Tvoj prijimac ma upraveny resp. doplneny aj 1000 uF kondenzator.
Je to nutne vykonat sucasne s odpojenim vodica popisovanom v tomto vlakne fora? Dakujem.

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Poděkováno: 1 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod grantec » 28 říj 2013, 20:02

Na tych obrazkoch su dva prijimace. na dvoch rozlicnych miestach to bolo fotene. Ja rozhodne v prijimaci nemam nic doplnene . ale rozdiel oproti tomu tvojmu moze byt.
Uprava sa tyka len toho vodica, ziadne kondiky netreba nikde doplnat.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

milanmp
Nováček
Nováček
Příspěvky: 35
Registrován: 08 pro 2011, 07:42

Re: Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod milanmp » 28 říj 2013, 20:09

Grantec dakujem.
Len pre upresnenie, mam na mysli kondenzator podla prilohy.
Este raz dakujem (vies, uz ked ten Vitamin rozsrubujem, ....)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
polomarko
Nováček
Nováček
Příspěvky: 185
Registrován: 28 led 2011, 18:29

Re: Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod polomarko » 28 říj 2013, 22:39

tato uprava sa týka odstranenia sekania HD programov
Vitamin 5000HD, HDBOX 9150+, 19,2E / 23,5E / 0,8W / 39E, Skylink ICE

FLAUNT
Nováček
Nováček
Příspěvky: 46
Registrován: 11 pro 2010, 22:42

Re: Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod FLAUNT » 27 lis 2013, 15:47

grantec píše:Na tych obrazkoch su dva prijimace. na dvoch rozlicnych miestach to bolo fotene. Ja rozhodne v prijimaci nemam nic doplnene . ale rozdiel oproti tomu tvojmu moze byt.
Uprava sa tyka len toho vodica, ziadne kondiky netreba nikde doplnat.


Ahoj nechal jsem si tam doplnit ten kondik,aby se nesekali HD programy,ale stejně se pořád sekají....Může mi někdo poradit co s tím ? Díky všem za odpovědi....

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Poděkováno: 1 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod grantec » 27 lis 2013, 16:27

to uz len staci nastavit parabolu
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

FLAUNT
Nováček
Nováček
Příspěvky: 46
Registrován: 11 pro 2010, 22:42

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod FLAUNT » 27 lis 2013, 16:31

grantec píše:to uz len staci nastavit parabolu


zkusím to díky moc.....

FLAUNT
Nováček
Nováček
Příspěvky: 46
Registrován: 11 pro 2010, 22:42

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod FLAUNT » 27 lis 2013, 20:20

grantec píše:to uz len staci nastavit parabolu


Díky za radu už to funguje skvěle :87:

nemo1996 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 12 kvě 2013, 09:38

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod nemo1996 » 06 bře 2014, 21:13

Prosím o pomoc. Připájel jsem kondenzátor na odpor R105 podle obrázků v návodu. Po zapnutí HD kanál naběhl asi na 1s a pak tma. Po přepnutí na SD je vše v pořádku. Kondenzátor jsem odpájel, ale na HD teď obraz prská. Nejspíš došlo ke změně hodnoty odporu R105 (zkratovaný není). Doufám, že neodešlo něco dalšího. Múže mi někdo napsat jeho hodnotu či případně poslat schéma zapojení? Za cokoliv předem děkui.

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Poděkováno: 1 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod grantec » 07 bře 2014, 20:06

kde tam je R105 ?
Aha uz vidim . Ten je 15k . Teda- ma byt, podla schemy.

pozri na obrazku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

nemo1996 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 12 kvě 2013, 09:38

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod nemo1996 » 08 bře 2014, 15:19

Děkuji za pomoc. Už jsem to všechno překontroloval, dal do kupy a mašina jede, nicméně jsem HD pořádně nerozchodil. Obraz se stále rozpadává. Dost pomohlo nastavit místo 1080p jen 1080i, kdy jsou některá HD-ečka skoro bez chyby. Zřejmě se snížilo zatížení zdroje. Ovšem 720p trpí téměř stejnými projevy jako 1080p.

nemo1996 Czech Republic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 12 kvě 2013, 09:38

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod nemo1996 » 08 bře 2014, 22:57

nemo1996 píše:Prosím o pomoc. Připájel jsem kondenzátor na odpor R105 podle obrázků v návodu. Po zapnutí HD kanál naběhl asi na 1s a pak tma. Po přepnutí na SD je vše v pořádku. Kondenzátor jsem odpájel, ale na HD teď obraz prská. Nejspíš došlo ke změně hodnoty odporu R105 (zkratovaný není). Doufám, že neodešlo něco dalšího. Múže mi někdo napsat jeho hodnotu či případně poslat schéma zapojení? Za cokoliv předem děkui.


Dopustil jsem se v příspěvku fatální chyby z nepozornosti. Všem se omlouvám. Správně má být ... na kondenzátor C104 ... (tak jak je to vyfocené na IMG_2167.jpg).
Uvědomil jsem si to, jak jsem uviděl schema zapojení. .... Psal jsem, že snížením rozlišení na 1080i se HD kanály vylepšily. Na pozici kondenzátoru C104 jsem nechal naletovaný tantalový kondenzátor 10uF. Byl to starý kousek, který jsem vypájel z jakéhosi starého zařízení. Jaké bylo moje překvapení, když asi po dvou hodinách provozu byly HD kanály bez chyby i při 1080p. Zřemě se kondenzátor opět "zformoval". ... Po celodenním testování ve dvou umístěních s různými anténami se ukázalo, že slabší signál z transponderu dokáže obraz rozhazovat nejen na HD, ale i na SD (špatně seřízená parabola 60cm).

Uživatelský avatar
grantec
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 5635
Registrován: 14 led 2009, 21:26
Bydliště: Slovensko
Poděkováno: 1 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod grantec » 09 bře 2014, 12:18

Nic sa nesformovalo. Studeny box ma problem s HD . Asi si mal predsa len zverit tu opravu servisu. Poriesili by ti aj zobrazovanie HD za studena.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00

demodemo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 62
Registrován: 09 pro 2011, 15:23

Re: Krok č. 1 Dolezite - Uprava prijimaca Vitamin

Příspěvekod demodemo » 10 bře 2014, 13:57

mám úpravu od sapra a za studena se mi HD programy taky rozpadají.


Zpět na „Enigma 2 PRO Vitamin Rady a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host