Ako manualne obnovit original firmware v rescue mode

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

sedy22
Nováček
Nováček

Ako manualne obnovit original firmware v rescue mode

Příspěvek od sedy22 »

PLS! Jsem tu nový, Zakoupil jsem si AZBox premium HD. Dříve jsem pracoval s Fergusony. Nahrál jsem do mého AZboxu enigmu/premium plus E2/ a po rebootu mi bliká na VFD "rescue mode" s otazníkem a bez něj, /do instalace jsem nezasahoval a nechal ji běžet až do konce/zkoušel jsem vkládat "F" do slotu 1 i 2 a vypnout a zapnout ale bez efektu/. Flash s original FW a s příponou "patch bin" do USB vložím a zapnu hl. vypínač ale naběhne to po rebootu jen do hlášky "rescue mode". Zkoušel jsem dle návodů na různých fórech nahrát zpět orig. FW ale nejde to. PC mám propojeno přes LAN ale nezobrazuje se mi IP adresa /povolení DHCP je/.Prosím o jakoukoliv radu!! Nebo jsem se stal jedním z odpalovačů AZ Boxů?? :95: :95: Pokud jsem na špatném vláknu nasměrujte mě!!

formis
Nováček
Nováček

Re: Ako manualne obnovit original firmware v rescue mode

Příspěvek od formis »

Zřejmě se ti ozve někdo zkušenější, ale použij ten návod zde a mělo by to fungovat. V PC musíš mít nějakou utilitu na to aby ses dostal do AZtka (DCC, Total Commander ...). DCC (najdeš zde na fóru) je vhodnější, protože má v sobě konzoli Telnet, pro zadávání příkazů dle předchozího příspěvku.

slavo
Nováček
Nováček

Příspěvek od slavo »

Po nahrati E2 si odpojil flash z usb a urobil si reboot AZ
bez flash? Pokiaľ si to neurobil bude ti stale nabehovať res.mode

sedy22
Nováček
Nováček

Příspěvek od sedy22 »

slavo píše:Po nahrati E2 si odpojil flash z usb a urobil si reboot AZ
bez flash? Pokiaľ si to neurobil bude ti stale nabehovať res.mode
Děkuji za reakce! Ano, po dokončení instalace jsem dle pokynů na tomto fóru vyndal flash z usb a rebootoval receiver. Nyní jsem se dostal do stavu kdy jsem flash s orig. FW vložil do usb a naběhne mi rescue mode, po chvíli zmizí, na vfd svítí jen modrá led a nic se neděje. Po vyjmutí flash a rebootu se objeví nápis -" geeko :p "

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

PC je na LAN Azboxu připojeno přímo nebo přes router?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
sedy22
Nováček
Nováček

Příspěvek od sedy22 »

visper píše:PC je na LAN Azboxu připojeno přímo nebo přes router?
PC je na Lan AZboxu přímo ale je také bezdrátem připojeno k routeru, taktéž byl původně s FW /5020/ připojen i AZbox k routeru.Než jsem nahrál enigmu.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

sedy22 píše:
visper píše:PC je na LAN Azboxu připojeno přímo nebo přes router?
PC je na Lan AZboxu přímo ale je také bezdrátem připojeno k routeru, taktéž byl původně se starým FW připojen i AZbox k routeru.
V tom rescue módu to čeká na přidělení IP adresy zvenku. S původním fw dokázal router přidělovat boxu IP adresu?

sedy22
Nováček
Nováček

Příspěvek od sedy22 »

Ano. Přidělil ji automaticky. Omlouvám se ale musím do zaměstnání, mám16ctku. Ozvu se zítra.

cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

ak dobre chapem, hovoris ze mas prepojene PC a AZBOX krizenym LAN kablom + oba cez wifi na wifi router ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) cvoky007 dne 13 lis 2010, 16:00, celkem upraveno 1 x.

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
sedy22
Nováček
Nováček

Příspěvek od sedy22 »

cvoky007 píše:ak dobre chapes, hovoris ze mas prepojene PC a AZBOX krizenym LAN kablom + oba cez wifi na wifi router ?
Před instalací enigmy jsem to přes LAN neměl připojeno, LAN jsem přidal až před samou instalací enigmy. Předtím bylo vše přes Wifi. Nyní je to přesně dle tvého JPG.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

PC asi neumí vnutit boxu adresu. Zkus to natrénovat na něčem jiném. Já mám LAN kabel z boxu do routeru a PC je s routerem spojeno přes wifi. To je potřeba zkusit před instalací Enigmy na klasickém fw, jestli router umí spolehlivě přidělovat IP adresu pomocí DHCP.

cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

sedy22 píše:
cvoky007 píše:ak dobre chapes, hovoris ze mas prepojene PC a AZBOX krizenym LAN kablom + oba cez wifi na wifi router ?
Před instalací enigmy jsem to přes LAN neměl připojeno, LAN jsem přidal až před samou instalací enigmy. Předtím bylo vše přes Wifi. Nyní je to přesně dle tvého JPG.

pouzi bud router so zapnutym dhcp serverom a prepoj azbox s routrom kablom alebo si nainstaluj na pc dhcp server (neviem aky mas OS)

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
sedy22
Nováček
Nováček

Příspěvek od sedy22 »

Děkuji za reakce! Jdu to trénovat dle vašich pokynů, pokud se dostaví nějaká změna hned se ozvu. Zkusím AZ nejdřív připojit přes LAN k routeru. Zatím dík! :51:

interfernet
Nováček
Nováček

Příspěvek od interfernet »

Nedalo mi to, tak jsem včera večer zkoušel nahrát do Elite poslední Enigmu. Nahrání proběhlo bez problémů, nastavení taky. Bohužel nemám CAM modul, používám uni čtečku, tak jsem do Azboxu kartu raději nedával. Podařilo se mi proskenovat satelity, našel pár FTA programů, přepínání bylo oproti originálnímu fw (0.9.4890) o hodně svižnější.
Návrat k původnímu fw přes Azup taky bez problémů. Mám na routeru spuštěný DHCP server, azbox připojen drátem a má rezervovanou IP adresu, takže jsem si na displeji jen ověřil, že dostal tu co měl.
Už se těším, až bude finální, nebo spíš použitelná verze E2, která zvládne interní čtečku a přehrávání multimedií.
Držím všem tvůrcům palce a díky za dobrou práci.
PS: co se děleje ve vývojových dílnách výrobce azboxu? Od 13.8.2010 nevydali nový fw. A teď se jim i asi porouchal server http://fw.azupd.com/, protože všechny firmwary mají datum 12.11.2010

AZBox HD Premium fw E2 RTi Core 1.6.0| AZBox HD Elite fw E2 RTi Core 1.6.0 | PS50B650 | HW-C770S | LH 650
sedy22
Nováček
Nováček

Příspěvek od sedy22 »

:106: :106:
Ahoj! Zdravím všechny dobré lidi tohoto fóra!! Děkuji všem za rady a solidní nakopnutí. Po celkem složitém včerejším dni se mi konečně
podařilo můj AZboxík probudit. Samozřejmě největší problém byl v té IP adrese. Propojil jsem AZ s routrem přes LAN a ten mu okamžitě přidělil IP. Tak jsem aktivoval AZUP a Enigmu přehrál. Ted´několik poznatků, třeba se budou někomu hodit aby nebloudil jako já. Přehrál jsem FW "enigma premium plus" verzí 1.0.31 bez problémů. Trochu jsem to prolezl ale jak napsal " interfernet" zatím to opravdu není nic moc. Šlo mi hlavně o čtečku. Tak jsem se rozhodl přehrát vše zpět na orig. FW/4890/. Nastal ovšem problém! Po rebootu mi sice naběhl " rescue mod" ale po něm to hned normálně přešlo do enigmy /flash s orig. Patch byla vložena/ a nenaběhla IP na VFD. Musel jsem v menu enigmy dát backup pro ní a teprve potom se po rebootu IP zobrazila a vše šlo přes AZUP už ok. Nyní už zase jen ladím, mimochodem ta hláška" beeko :P" je jen logo pro stvořitele enigmy. Takže ještě jednou velmi děkuji všem /formis,visper, cvoky007,slavo,interfernet aj./ za kopanec a snad příště zase pomůžu já vám. :59: :59:

AZBOX premium HD,Ferguson 8900HD, Golden interstar 870 xpeed,SG2100,Gilbertini 85 AL,LNB Golden interstar 0,2 db guad,diablo cam light,2x skylink HD, 1x gital,AP WL-5470,SAMSUNG LE40A656;

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“